Вкусно готвено със свинско

30.09.2015 / 11:38 0

Необходими продукти

масло - 2 с.л.
домати - 900 г обелени и нарязани
бульон - 2 ч.ч. пилешки
лук - 1 глава
чесън - 1 скилидка
свинско месо - 500 г
бяло вино - 1 ч.ч.
олио - 1 ч.л.
магданоз - 2 с.л.
вода - ¼ ч.ч.
черен пипер
царевично брашно - 2 ч.л.
риган - 1 ч.л.
дафинов лист - 1 бр.
сол

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и изпържете лука. Добавете чесъна и пържете още 1 минута, махнете от котлона. 
Загрейте олиото и изпържете нарязаното на кубчета свинско месо. Извадете го от тенджерата и сипете вътре бялото вино. Намалете огъня и варете 1 минута. Върнете лука и месото в тенджерата, прибавете доматите, бульона, дафиновия лист, ригана, солта и пипера. Разбъркайте, сложете капака и сложете в умерено загрята фурна.

Печете до пълно омекване на месото. Извадете от фурната и сложете тенджерата на загрят котлон. Смесете брашното с водата и сипете в ястието, като непрекъснато разбърквате за 5 минути. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Добър апетит!

Източник: gotvach.bg


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама