Форум
 

Внимание: Oпасен бъг в Google Chrome заплашва сигурността ви (ВИДЕО)

23.01.2014 / 20:00 часа0

Харесайте ни във FB


econ.bg

Гласовите команди са елемент, който неминуемо ще влезе в ежедневието на всеки един от нас, разполагащ с компютър, смартфон, таблет и въобще всеки модерен къс електроника.

Сигурността при въпросния елемент обаче все още е твърде далеч от желаното ниво. В случая говорим за продукт от калибъра на Google Chrome, който ежедневно е използван от десетки милиони потребители.

Читател на Gizmodo, работещ като уеб разработчик, е открил фатална пробойна в последната версия на браузъра, която потенциално позволява на всеки един сайт да подслушва какво говорите пред компютъра, или устройството, което използвате.

Почти всички злонамерени сайтове автоматично включват вашия микрофон (практически почти всеки сайт може да го стори), съответно и гласовите команди на Google Chrome.

Проблемът, колкото и простичък да изглежда, се състои във факта, че дори да затворите злонамерения сайт, то той ще продължи да поддържа микрофона ви жив (например посредством изскачаща реклама) и да продължи да ви подслушва, поне докато не затворите браузъра изцяло.

Споменатият бъг е във версиите на Chrome от месеци, а читателят на Gizmodo вече е съобщил за проблема на Google. Месеци по-късно обаче, проблемът все още е наличен в последните версии на браузъра.

Единствената добра новина в случая е, че ще трябва предварително да сте включили гласовото разпознаване с Google Chrome, преди злонамерени сайтове да могат да се възползват от пробойната.

С други думи преди да бъде оправена въпросната, е редно да активирате микрофона си само на добре известни сайтове, с проверена репутация. Или въобще да не говорите, когато използвате Chrome.

На ход (от няколко месеца) е Google…
Харесайте ни във FB
Спонсорирана връзка
Коментари
Напиши коментар
Име
 
Коментар
 
реклама
Форум

Форум
BG(15:21:11 / 18.12.2014)
1
0
Абе хора. Стига ни занимавахте с тия отрепки. За нещо смислено пишете. Толкова ли падате на тяхно ниво, че да ги боготворите едва ли не. Стига вече!!!
Инка(15:20:20 / 18.12.2014)
0
0
Най-простото(15:17:41 / 18.12.2014)
0
0
Да извадят първо цигарите от устата българите и българките, да внимават какво и колко пият и ядат,да не злоупотребяват с новите телекомуникационни технологии,защото те също облъчват,да престанат медиите с рекламирането на порнография и всякакъв разврат и отклонения,да се подобри личната и обществената хигиена и санитарната култура да се преподава още от детските градини-все прости неща,но основни.
Митко(15:15:14 / 18.12.2014)
1
0
Като сте толкова толерантни и справедливи , ВЪРНЕТЕ ЗЕМЯТА НА ИНДИАНЦИТЕ , която заграбихте , Върнете и природните богатства , които им окрадохте , Платете им и обезщетение на семействата на избитите невинни индианци и се върнете по родните си места в Европа .
1о1о(15:08:38 / 18.12.2014)
3
0
като толкова се възмущавате от изказването ,шо вие не приберете цялата циганска сган в америка ,да си ги интегрирате вие пък после се правете на големи моралисти пред света.
===(15:06:36 / 18.12.2014)
6
0
Оооооооооооо, най малко вие, американците може да ни давате акъл как да се държим с малцинствата в България! Вие дето вашата полиция само за една година е избила/изпозастреляла, над 400 души(по официални данни), основно от т.н. "афроамериканци" без да има видими причини за такива крайни действия, вие да ни давате акъл, не е ли много нахално и безочливо! И вие да ни говорите за демокрация, свобода, толерантност и т.н...........хайде стига бе! Гледайте си вашата държава и не се бъркайте в нашата!!!!!
Обяви
реклама

Последвайте ни във Facebook.com

Искате ли и приятелите ви да знаят за това?Харесайте ни във фейсбук, за да получите повече!