Форум
 

Внимание: Oпасен бъг в Google Chrome заплашва сигурността ви (ВИДЕО)

23.01.2014 / 20:00 часа0

Харесайте ни във FB


econ.bg

Гласовите команди са елемент, който неминуемо ще влезе в ежедневието на всеки един от нас, разполагащ с компютър, смартфон, таблет и въобще всеки модерен къс електроника.

Сигурността при въпросния елемент обаче все още е твърде далеч от желаното ниво. В случая говорим за продукт от калибъра на Google Chrome, който ежедневно е използван от десетки милиони потребители.

Читател на Gizmodo, работещ като уеб разработчик, е открил фатална пробойна в последната версия на браузъра, която потенциално позволява на всеки един сайт да подслушва какво говорите пред компютъра, или устройството, което използвате.

Почти всички злонамерени сайтове автоматично включват вашия микрофон (практически почти всеки сайт може да го стори), съответно и гласовите команди на Google Chrome.

Проблемът, колкото и простичък да изглежда, се състои във факта, че дори да затворите злонамерения сайт, то той ще продължи да поддържа микрофона ви жив (например посредством изскачаща реклама) и да продължи да ви подслушва, поне докато не затворите браузъра изцяло.

Споменатият бъг е във версиите на Chrome от месеци, а читателят на Gizmodo вече е съобщил за проблема на Google. Месеци по-късно обаче, проблемът все още е наличен в последните версии на браузъра.

Единствената добра новина в случая е, че ще трябва предварително да сте включили гласовото разпознаване с Google Chrome, преди злонамерени сайтове да могат да се възползват от пробойната.

С други думи преди да бъде оправена въпросната, е редно да активирате микрофона си само на добре известни сайтове, с проверена репутация. Или въобще да не говорите, когато използвате Chrome.

На ход (от няколко месеца) е Google…
Харесайте ни във FB
Спонсорирана връзка
Коментари
Напиши коментар
Име
 
Коментар
 
реклама
Форум

Форум
...(10:25:38 / 26.11.2014)
0
0
Аз също имам лоши спомени от детската градина,проблема ми е познат.Пак лоши лелка и учителка които размахваха показалка и раздаваха"правосъдие".Дано се оправят децата.
bosh(10:23:46 / 26.11.2014)
0
0
След като прополисът намалява ТХ-то в тялото ни , значи успешно могат да го пръскат с хеликоптери над Варна. DDDD Нищо лично към ТХ. ;)
bg (10:23:31 / 26.11.2014)
1
0
ллл(10:23:08 / 26.11.2014)
0
0
Защото пък Петел са смятани за "медия", моля ти се. Не им обръщай внимание на "журналистите", с това жалко подобие на сайт - какво може да очакваш от тях? :)
до!!!(10:10:52 / 26.11.2014)
2
0
извинявай велики българино, ти колко висши имаш, защото бащата на тея деца има две или май бяха три, също искам да попитам твоите велики отрочета българи (ако нямаш такива ти самия) от кога свирите на пияно и колко труд влагате в нещо позитивно и градивно за страната, и извинявай българино, крисия също не е българско име , защо така пренебрегваш омразата си към нея а я насочваш към тези деца? аман от свини в тазя държава дето ми се правят на родолюбци а дефакто не знаят ни българска история, ни български нрави, смешник
Обяви
реклама

Последвайте ни във Facebook.com

Искате ли и приятелите ви да знаят за това?Харесайте ни във фейсбук, за да получите повече!