Форум
 

Внимание: Oпасен бъг в Google Chrome заплашва сигурността ви (ВИДЕО)

23.01.2014 / 20:00 часа0

Харесайте ни във FB


econ.bg

Гласовите команди са елемент, който неминуемо ще влезе в ежедневието на всеки един от нас, разполагащ с компютър, смартфон, таблет и въобще всеки модерен къс електроника.

Сигурността при въпросния елемент обаче все още е твърде далеч от желаното ниво. В случая говорим за продукт от калибъра на Google Chrome, който ежедневно е използван от десетки милиони потребители.

Читател на Gizmodo, работещ като уеб разработчик, е открил фатална пробойна в последната версия на браузъра, която потенциално позволява на всеки един сайт да подслушва какво говорите пред компютъра, или устройството, което използвате.

Почти всички злонамерени сайтове автоматично включват вашия микрофон (практически почти всеки сайт може да го стори), съответно и гласовите команди на Google Chrome.

Проблемът, колкото и простичък да изглежда, се състои във факта, че дори да затворите злонамерения сайт, то той ще продължи да поддържа микрофона ви жив (например посредством изскачаща реклама) и да продължи да ви подслушва, поне докато не затворите браузъра изцяло.

Споменатият бъг е във версиите на Chrome от месеци, а читателят на Gizmodo вече е съобщил за проблема на Google. Месеци по-късно обаче, проблемът все още е наличен в последните версии на браузъра.

Единствената добра новина в случая е, че ще трябва предварително да сте включили гласовото разпознаване с Google Chrome, преди злонамерени сайтове да могат да се възползват от пробойната.

С други думи преди да бъде оправена въпросната, е редно да активирате микрофона си само на добре известни сайтове, с проверена репутация. Или въобще да не говорите, когато използвате Chrome.

На ход (от няколко месеца) е Google…
Харесайте ни във FB
Спонсорирана връзка
Коментари
Напиши коментар
Име
 
Коментар
 
реклама
Форум

Форум
corector(22:41:19 / 22.11.2014)
6
0
Нищо подобно, трусът беше един и не трая повече от секунда-две.Даже не успя да разклати лампата.Във Варна е имало по-силни земетресения поне 2.Няма нужда да се всява паника и да пази господ от нещастия!
дончо(22:36:34 / 22.11.2014)
1
0
еми то като няма други сайтове всички четат петела аз друг сайт не чета защото няма . какво да чета? а тука и през нощта има новини от всякъде като направят други сайтове ще четем
абеама(22:31:32 / 22.11.2014)
2
0
Ще бъда тогава по-многословен, че да ме разберат хората. Епицентъра го видях къде е, въпроса ми беше дали 5,5 е измерено в епицентъра или някъде другаде. И не е вярно, че никой не е казал нищо. Телевизии не съм гледал, но повечето, подчертавам повечето, сайтове за новини публикуваха статии с истинска информация а не "Земетресение беше усетено... Очаквайте подробности". С цялото ми уважение към този, който е нощна смяна, но за мен това не е статия. Предполагам, че има такива нареждания - да има количество публикувани заглавия, а не качество на такива, така че и него не мога да виня напълно. Дразня се, когато заблуждават че имат нформация за нещо, а реално не знаят нщо повече от мен. Разбирам, че за 2 минути не може да се получи информация, тогава изчакай 5 минути, и аз ще изчакам и ще го прочета от този сайт, не от друг. Моето мнение е такова. Това не означава, че мнението ми за Петел е изцяло отрицателно, ако беше така нямаше да чета Петел, но понякога пишат откровени простащини и това, лично мен, ме дразни.
Щастлифт съм! Щастлифт въпреки усилията на ГЕРБ!
Обяви
реклама

Последвайте ни във Facebook.com

Искате ли и приятелите ви да знаят за това?Харесайте ни във фейсбук, за да получите повече!