Внимавайте: Кисело зеле носи алергии и рак

06.11.2015 / 22:42 11

Домашната зимнина може са предизвика алергии и рак заради консерванти.

В сезона на приготвянето на киселото зеле и туршиите масово се използват набралите популярност в последните години готови подправки за зимнината, пише "Телеграф", цитирани от 24 часа.

Те са микс между чесън, сол и копър, но в тях има и натриев бензоат. Той е консервант и се обозначава под код Е 211. Някои го използват и в чист вид под формата на кристалчета, но не подозират, че предозирането му може да доведе до тежки проблеми със здравето.

Това прави особено опасни домашните туршии, които се продават нерегламентирано около пазарите или в интернет.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
2
varna (преди 9 години)
Рейтинг: 12264 | Одобрение: 2919
РЕЗУЛТАТЪТ ЩЕ ВИ ИЗНЕНАДА
https://www.youtube.com/channel/UCcNbP1ZRiwsNeeSIBij7-bA?view_as=subscriber
10
0
1007 (преди 9 години)
Рейтинг: 13097 | Одобрение: 4652
вече се чудят какви по малоумни статий да напишат !!!
15
0
kris (преди 9 години)
Рейтинг: 392712 | Одобрение: 66947
Точно така , Катя .......Саламура с 4% сол , изчислено към количеството на водата , а не към общия обем на съда......Не се слага натриев бензоат , а е достатъчно готовата трушия да се премести на хладно място 8' , където ферментацията спира и трушията се запазва по-дълго......
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама