Внимавайте! Пробутват празнично развалени стоки по магазините
За развалено мляко и накиселяваща руска салата сигназилизират читатели на бургаския сайт "Флагман". Анита Димова, майка на две деца, обиколила няколко магазина, за да направи празничната трапеза.
"Не зная дали само на мен се случва това, не зная дали съм карък, или е масово явлелие."
Тя предупреждава, че прясното мляко в един от магазините в ж.к. "Славейков" в морския град се е пресякло, миг преди да сложи яйцата в крем карамела. "Щях да изхвърля цял скъп и трудоемък сладкиш, заради мляко с изминал срок на годност. Купих две млека, на едното му няма нищо, но другото се пресече и стана на парцали. Не ми се мисли, ако бях направила сладкиша и го бях дала на децата, какво щеше да стане. Трябваше да празнуваме в спешния кабинет на МБАЛ.".
За сармички, приготвено вместо с кайма, с русенско варено, съобщи пък Добри Тодоров. Той ги купил готови от магазин "Анет" и му се сторили странни на вкус, а субстанцията била точно като русенкото варено. Бърза проверка в магазина показа, че в момента се продават два вида сарми - с кайма и с кълцано месо. Правят се от две различни фирми. Дали кълцаното месо е от консерва, не е ясно.
Руска салата, която накиселява, си купила пенсионерка от друг магазин в Бургас. Тя също изхвърлила продукта, защото е сигурна, че е развален, въпреки че трайността му била до 3 януари. Жената се оплака и от вида на готовите печени пилета на топлата витрина. Малки като гълъбчета и толкова набръчкани и препечени, че да те е страх и срам да ги сложиш на трапезата.
Жана Стоева пък сподели, че пържолите, които си купила, били на странни синьозелени петна. Това се случва, когато месо стои дълго време замразено, отмрази се бързо и на местата, където е имало много лед, се получава тъмното петно, каза компетентно тя. Проблемът е, че купих пържолите от щанда за прясно месо, казва Стоева и се пита доколко наистина това месо е прясно и дали не е престояло в някой склад с месеци.