Всеки има този чуден лек за разширени вени у дома си, но никой не го знае
Така наречените паяковидни вени са малки, разширени вени по повърхността на кожата. Може да бъдат сини, виолетови, или червени и се виждат ясно на кожата, както това, което мнозина биха нарекли пъпки, пише "За жената".
Рецепта 1
Вземете зелени домати, нарежете на резени и ги наложете върху кожата, където имате разширени вени. Повечето от тях се намират на бедрата или прасците. Много е важно, доматите да не са узрели, защото ще се използват само най-зелените. В неузрелите домати има вещество, което е много важно за лечение на паякообразни вени, което с узряването на доматите изчезва - соланин.
Соланинът е алкалоид, или природна отрова, която се намира в зелените домати и също покълналите картофи, така че е силно препоръчително да не ги ядете. В традиционната медицина този алкалоид, има по-скоро постоянно място във външната лечение на кожни заболявания и лечебният ефект е дълготраен. Просто оставете доматени или картофени резени върху кожата в продължение на 2-3 минути. След отстраняването им, трябва да се прилага овлажняващ лосион за кожата си, защото соланинът дехидратира кожата. Тази процедура се повтарят ежедневно в продължение на 10 дни. До това време паяковидните вени трябва да се скрият.
Пецепта 2
Поставете малко ябълков оцет върху памучен тампон и го нанесете върху засегнатата кожа, когато искате да се отървете от разширени вени. Повторете процеса 3 пъти дневно в продължение на 4 седмици.
След тези 4 седмици (или евентуално по-рано), трябва да сте в състояние да видите резултата.
Внимание: Ако вашите паяковидни вени са на лицето или друга чувствително място, за предпочитане е да не се използва ябълков оцет, защото всички оцети може да предизвикат дразнене.
Споделете този пост с всички, които познавате, за да им помогнете да се освободят от разширени вени!
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!