Жекирана яребица
Необходими продукти :
пилешко месо - яребица 170 гр.
масло - 20 гр.
червено вино - 25 мл.
хляб
яйца - 1 бр.
черен пипер
масло
магданоз
сол
Начин на приготвяне :
Почистената и измита яребица се пече, като от време на време се маже с масло и вино. Поръсва се със сол и черен пипер.
Когато яребицата омекне, поднася се топла или студена.
Ако се поднесе топла, сервира се върху препечен хляб, който е намазан с масло и облепен с нарязан на дребно магданоз и стрит сварен жълтък.
Ако се поднесе студена, хлябът е суров и пак оформен по същия начин.
Приятен апетит!
Източник: gotvach.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!