Задушена пъстърва с плънка

02.03.2016 / 11:28 1

Необходими продукти:

пъстърва - 2 - 3 бр.

гъби - 200 - 300 г

бяло вино - 1 ч.ч.

зелен лук - 3 - 4 стръка

лук - 1 малка глава

чесън - 5 - 6 скилидки

олио - 4 - 5 с.л.

сол

босилек

лимони - 1 бр.

черен пипер

зехтин - за намазване

фолио

Начин на приготвяне: 

Почистете пъстървата и я посолете. Оваляйте я в подправките и я оставете да си поеме от миризмите.

В мазнина задушете лука, нарязан на парченца, добавете измитите и нарязани на филийки гъби, чесъна и полейте с виното. Гответе, докато остане на мазнина. 

Намажете рибата със зехтин. Напълнете я с гъбената плънка. Сложете я във фолио, наредете парченца лимон и завийте на пакетче. 

Изпечете около 30 мин. в умерена фурна.

Приятен апетит!

Източник: gotvach.bg


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лв без ДДС/30,68€ на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2025 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама