Загърнат агнешки кебап
Необходими продукти:
патладжани - 2 бр.
тиквички - 1 бр.
агнешко месо - 300 г
лук - 1 глава
чесън - 2 скилидки
картофи - 300 г
моркови - 150 г
домати - 150 г
чушки - 3 бр. зелени
доматено пюре - 1 с.л.
олио - 50 мл
сол - 1 ч.л.
черен пипер - 1 ч.л.
кашкавал - 100 г
Начин на приготвяне:
В тенджера сгорещяваме олио и в него запържваме нарязаното на малки кубчета агнешко, прибавяме ситно нарязания лук, счукания чесън и черен пипер, пържим до омекване на месото. Добавяме доматеното пюре и вода, колкото да покрие продуктите.
Задушаваме за 30 минути на среден огън. Прибавяме почистените и нарязани чушки, следвани от доматите и оставяме да къкри, докато остане на мазнина.
Нарязваме почистените и обелени патладжани и тиквичката по дължина, на резени с дебелина до 3 мм. Посоляваме ги и ги намазваме с олио. Запичаме зеленчуците на грил или тефлонов тиган до омекване.
Нарязваме морковите и картофите на кубчета. Запържваме ги последователно, като започнем с морковите, добавяме картофите и посоляваме и задушаваме за кратко.
Готовите тиквички и патладжани редим в овален куполовиден съд, като ги редуваме и оставяме краищата им да висят извън стените на съда, застиламе дъното на съда с останалите зеленчуци. Върху тях изсипваме месото и отгоре прибавяме картофите с морковите.
Завиваме ястието стегнато с висящите краища на патладжаните и тиквичките. Много внимателно поставяме отгоре тава за печене и обръщаме кебапа, като целим да запазим формата му. Покриваме го с настъргания кашкавал.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути.
Приятен апетит!
Източник: gotvach.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!