Закуска за шампиони! Питки с тиква и фурми

07.10.2015 / 20:34 0

Снимка hranene.framar.bg

Необходими продукти:
400 грама обелена и почистена от семената тиква
40 грама масло
2 чаени лъжици захар
1 чаена лъжица сол
25 грама мая
1,5 чаена чаша брашно
мъничко индийско орехче
фурми на вкус
1 яйце, разбито със сол за намазване на повърхността на питките
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата на кубчета, сварете я и оставете да се охлади малко.
След това намачкате и прибавете към пюрето захарта, солта, маслото и индийското орехче.
Разбъркайте и сложете маята, пише Framar.bg.
След това добавете брашното и замесете меко нелепкаво тесто.
Нарежете фурмите, изсипете парченцата в съда с тестото и месете активно около 5-7 минути.
Оставете го да втаса за около час, обемът трябва да се увеличи два пъти.
Остава само да оформите питки от тестото и да намажете повърхността им с разбитото със сол яйце.
Изпечете във фурната на средна температура в продължение на 25 минути.
 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама