“Аспарухово” се включи в пролетното почистване, акцията продължава и днес (снимки)

29.03.2015 / 11:20 4

Въпреки лошото време в съботния ден служителите на районната администрация в Аспарухово успяха да напълнят три контейнера с боклуци, събрани по бреговата ивица под т.нар. променадна алея „канал – море-езеро” до входа на Аспаруховия парк. Акцията бе по повод организираното от Община Варна пролетно почистване.

Оборудвани с ботуши, ръкавици и кофи, служителите почистиха както тревните площи, така и разхвърляните по брега всевъзможни отпадъци – пластмасови и стъклени бутилки, чаши и опаковки, разпокъсани найлонови торби и чували, порцеланови изделия, гуми, обувки, чехли и дори... стар хладилник.

Акцията на Община Варна продължава и днес (29 март). За всички граждани,  фирми, пенсионерски клубове и други организации, желаещи да се включат в почистването районната администрация е осигурила безплатни чували и ръкавици.

Всички отпадъци, изнесени от хората до контейнерите за смет, до края на деня ще бъдат извозени от сметопочистващата фирма, увериха от отдел "Екологичен контрол" в район „Аспарухово”.

Телефон за връзка с еколозите в район „Аспарухово”  – 052/ 370 130.

Едрогабаритни, строителни и растителни отпадъци могат да се изхвърлят на ул. “Св. Св. Кирил и Методий” – Бункера (до обръщача на автобус № 2).

 

Община Варна има сключен договор за разделно събиране на излезли от употреба електродомакински уреди. В тази връзка гражданите могат да подават заявки от 8.30 ч. до 19.30 ч. на безплатен телефон 0800 14 100 и фирмата ще извози уредите директно от домовете им.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
niama znachenie (преди 6 години)
Рейтинг: 712 | Одобрение: 347
лошо ли ти беше ,като имаше съботници и навсякъде беше чисто ?много е лесно да седиш на компа и само да мрънкаш, че е мръсотия навсякъде..не подкрепям никоя партия,но идеята за почистване от време на време не е лоша(въпреки,че има достатъчно роми получаващи безвъзмездни помощи,можеше да ги включат)

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама