​Бурни дебати в Бундестага заради Глобалния пакт за миграцията

08.11.2018 / 19:18 3

Глобалният пакт за миграцията беше тема за бурни дебати в Германския Бундестаг. С документа, който предстои да се подпише през декември в Маракеш, Организацията на обединените нации цели въвеждане на ред в миграционните потоци. Дяснопопулистката „Алтернатива за Германия“ вижда в него легализиране на нелегалната миграция. По време на обсъжданията в Бундестага позиците на дяснопопулистката партия и останалите политически не се сближиха, съобщава БНТ. 


Дипломатически успех – през юли в Ню Йорк повече от 190 държави-членки на Организацията на обединените нации взимат решение за глобалния пакт за миграцията. Сега, три месеца по-късно, документът от 34 страници буни духовете в Германия не само в социалните мрежи, но и в пленарната зала. Причината е, че германското правителство пропусна трите месеца, за да информира и разясни, за какво точно става въпрос.

Емоционалността не темата е била подценена. „Свинщина“, „провокатор“, „лъжец“ – в Бундестага рядко се произнасят реплики като тези. Днес те звучаха, съпроводени с ехиден смях и подхвърляния. Два са политическите лагери, на които са разделени партиите. „Алтернатива за Германия“ е срещу документа и призовава правителството да не го подписва. Първият упрек е, че обществеността съзнателно не е информирана. Второто е списък от съмнения по съдържанието – десните популисти изтъкват, че в пакта разликата между “ предоставяне на убежище“ и „икономическа миграция“ се размива. Освен това чрез документа, според „Алтернатива за Германия“, миграцията по заобиколен начин става човешко право.

Останалите политически сили не споделят тези позиции, въпреки че се отличават по между си в нюансите. Управляващите консерватори изтъкват, че пактът се отнася до договаряне на международни стандарти за здравеопазване и прехрана, чрез които ще намалее миграционния натиск към Германия. В техните редици обаче също има несъгласни с документа. „За“ него се обявиха „Зелените“, социалдемократите, Лявата партия и либералите, които са убедени, че миграцията може да бъде овладяна само с международни усилия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
стефан (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3382 | Одобрение: 1417
И сигурно нашта външна министърка го е подписала. Без да го чете. И без да каже на никого.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама