„Ловно рибарско сдружение Варна 2012“ празнува своята десета годишнина

30.06.2022 / 06:00 0

Със стилно тържество „Ловно рибарско сдружение Варна 2012“ отбеляза своята 10-а годишнина във винарска изба „Варна“. На събитието присъстваха членовете на сдружението и симпатизанти, а специален гост беше актьорът и телевизионен водещ Ути Бъчваров.

„Столетия наред ловът е бил онази магия, която е събирала хората, правила ги е приятели и братя, а не ги е разделяла. Ние сме млада организация, но нашите ловни дружини са с дългогодишна история. Всички ние имаме обща страст. Имаме и кауза, която е грижата за природата и любовта към родината. Пожелавам ви здраве и благополучие, и много сили и късмет, за да преодоляваме заедно предизвикателствата, да реализираме начинанията си и да се радваме на постигнато“, заяви председателят на сдружението Йордан Попчев по време на откриването на празника.

С воля и мъдрост, отстоявайки своята идентичност и спазвайки демократични принципи, „Ловно рибарско сдружение Варна 2012“ поставя начало на своята дейност преди десет години, благодарение на ловците и председателите на трите ловни дружини в Долище, Девня и Зорница.

През 2015 година се присъединяват ловните дружини на Аспарухово и Старо Оряхово, през 2019 година в състава се включва ловна дружина Китка, а година по-късно и ловна дружина Дюлино. Сдружението, в което към днешна дата са обединени 342 ловци и 7 дружини, стопанисва обща площ от 19,689,90 хектара, като ловните райони са благоприятни за едродивечово стопанисване, но също така предлагат добри възможности и за дребния дивеч.

„Ловно рибарско сдружение Варна 2012“ е облагодетелствано и от географското разположение заради на пътя на прелетния дивеч, а издръжката му се обезпечава от дарения, членски внос и ловни такси.

„Ловът е една от най-старите човешки дейности и носи вековни обичаи и идеали. Той е любов и грижа към природата и нейните обитатели. Нека не забравяме, че трябва да бъдем изпълнени с обич и отговорност към дивечовото богатство, което имаме щастието да бъде около нас. Нека го пазим, защото то е наше и в ръцете ни е неговата красота и разнообразие, за които трябва да се погрижим възможно най-дълго да останат такива, че да предизивкват гордост в сърцата ни“, каза още Йордан Попчев.

 

*публикацияПроверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама