„Умните лекарства“ – съвременната рецепта за дълголетие

12.02.2018 / 21:20 0

Чували ли сте за „умните лекарства“? Това е алтернативното наименование на т.нар. ноотропици – добавки, които подобряват мозъчната дейност и паметта, подпомагат концентрацията, могат дори да повишат нивото на мотивация и самоувереност.

Как работят? Тези препарати могат да бъдат хормони, ензими или невротрансмитери. Някои от тях стимулират и растежния фактор за нерви (NGF) и подобряват оросяването на мозъка. Като цяло са нетоксични и безопасни за прием, което е много важно, тъй като тези продукти се приемат всекидневно за продължителен период от време.

Какво можем да очакваме при приема на „умните лекарства“?

 • По-добра координация

 • По-висока продуктивност

 • По-качествен сън

 • Подобряване на настроението поради повишаване нивата на допамин и серотонин в мозъка

 • По-добра работа с думи

 • Подобряване на мозъчното оросяване

 • Намаляване нивата на стрес

 • По-добър шанс за справяне с депресия

 • Подобрена памет и концентрация

 

Но това не е всичко. Един от най-важните ефекти при дълготраен прием на „умните лекарства“ е намаляването на признаците на стареене. Това става чрез увеличаване нивата на растежния фактор за нерви (невротрофин) – белтък, жизнено важен за живота и функциите на нервните клетки, или с други думи чрез подпомагане образуването на нови неврони.

Любопитен факт е, че откривателката на NGF, Рита Леви-Монталчини, доживява до преклонната възраст от 103 години, като до края на живота си запазва остротата на ума си и интелектуална си сила. Тя споделя, че тайната на нейното дълголетие и запазена когнитивна функция е ежедневния прием на NGF. Той доказано увеличава производството на нови мозъчни клетки и така подпомага адаптацията на тялото. За разлика от това ниските нива на NGF са свързани с редица заболявания като атеросклероза, затлъстяване, диабет тип 2, метаболитен синдром. Ниски нива са констатирани и при хора, страдащи от депресия, множествена склероза, Алцхаймер, Паркинсон, диабетна невропатия. Освен това при ниски нива на NGF се повишава риска от ендометриоза и намалява производството на яйцеклетки.

Вдъхновена от дълголетната история и опит на корейската традиционна медицина, Кореавита представи на българския пазар две „умни лекарства“ :

 

Кореавита Екстракт от гъба Лъвска грива, оказващ изкючително благоприятно действие при :

 

 

 

 • Умствено и психическо натоварване и преумора

 • Състояния на тревожност и депресия

 • Невродегеративни процеси

 • Сърдечно-съдови заболявания и увеличен холестерол

 • Затлъстяване и метаболитен синдром

 • Диабет тип 2

 • Гастрит, стомашни язви


 

Гъбата Лъвска грива се използва от векове като общо укрепващ тоник в Корея, Япония и Китай. Будистките монаси са я пили под формата на чай в продължение на стотици години за подобряване на умствените способности и възможността за фокусиране по време на медитация.

В университета Тохоку в Япония, през 2008 година, лабораторни изследвания доказват, че съединения в гъбата Лъвска грива могат директно да стимулират производството на ензими и невротрофини, както и да възстановяват миелиновата обвивка на невроните. Това прави Лъвската грива единствената медицинска гъба, приложима при заболявания като мускулна дистрофия, Паркинсон, Алцхаймер. Освен това тя има положително въздействие върху състояния като тревожност и депресия.

Β-глюканите в Кореавита екстракт от Лъвска грива увеличават невротрофините в мозъка, което подобрява познавателната му функция и регенерацията на неврони. В резултат се засилва паметта, подобрява се концентрацията, включително при натоварена умствена дейност, например учене.

*Списъкът с ползите от Кореавита екстракт от гъба Лъвска грива не свършва дотук

Изследванията показват, че екстрактът от Лъвска грива е силен невропротектор, който може да бъде използван при различни заболявания като сърдечно-съдови, затлъстяване, диабет и някои видове рак. Кореавита екстракт от гъба Лъвска грива регулира нивата на холестерол и кръвна захар, подпомага детоксикацията на организма и намалява мастната тъкан. Освен това гъбата проявява противовъзпалителен ефект, който води до редуциране на мастната тъкан в организма. В допълнение намалява нивата на кръвната захар и увеличава глюкозния толеранс. Съдържащото се в Лъвската грива съединение хериценон постиска агрегацията на тромбоцити, а оттам и образуване на тромби.

Полизахаридите в Кореавита екстракт от Лъвска грива значително намаляват съдържанието на т.нар. „пигмент на стареенето“ липофусцин в организма, с което забавят процесите на стареене на клетъчно ниво. Гъбата проявява и антиоксидантни свойства, като елиминира свободния пероксид и извежда вредните железни йони извън организма.

 

Кореавита билкова тинктура Mood balance, съчетаваща билки с доказано благотворно влияние върху:

 

 

 • Нервната система

 • Емоционалният комфорт

 • Устойчивостта на стрес

 • Адекватната реакция на напрежение

 • Паметта и концентрацията

 • Качеството на сън


 

Включената в тинктура полигала тенуифолиа се използва в азиатската народна медицина като тоник за нервите и мозъка, подобряващ настроението. Според съвременни научни изследвания стимулира производството на растежния фактор за нерви (NGF).

Стройната ангелика е изключително богата на ферулова киселина, която действа като антиоксидант и подпомага синтеза на колаген. Освен това се ползва при проблеми с паметта и концентрацията.

Китайският сладник според традиционната източна медицина хармонизира и усилва действието на останалите билки, с които е в комбинация. Според модерната фармакология има сходно действие с адренокортикотропния хормон, който е пряко свързан с адекватна реакция на организма при стрес и напрежение.

 

 

Повече информация за продуктите може да намерите на сайта www.koreavita.com и на фейсбук страницата Кореавита- здраве и красота.

 

* публикация

 

 

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама