„ВИП плюс Медикотехническа лаборатория“ ЕООД дава модерно, бързо и строго индивидуално решение за всеки клиент с протеза

13.06.2018 / 09:55 0

„ВИП плюс Медикотехническа лаборатория“ ЕООД е от онези фирми, за които всеки чука на дърво и си казва: „Дано никога не ми потрябват техните услуги“, защото „ВИП плюс Медикотехническа лаборатория“ ЕООД е водеща марка в България в изработването на индивидуални протези за горни и долни крайници. Когато обаче се стигне до необходимостта да бъде заменен ампутиран крайник, тази фирма е точният избор и в това са убедени всички нейни клиенти. Не само заради качеството на материалите, които се доставят от световните лидерите в тази сфера, а и заради специалното отношение към всеки пациент. Всяка протеза, която се изработва във  „ВИП плюс Медикотехническа лаборатория“ ЕООД е строго индивидуална и подчинена единствено на максималният комфорт на човека.

Повод за посещението ни там е организираната на 01.06.2018 от „ВИП плюс Медикотехническа лаборатория“ ЕООД среща на специалистите и техните дългогодишни клиенти- някои от тях с протези от 35 години, решили да обсъдят последните новости във все по-напредващите технологии. На срещата – доста непринудена, емоционална и полезна, бяха поканени и хора, които скоро са преживели шока, че оттук насетне ще водят един различен живот – живот с протеза. 
Ортопедичните техници обясниха, че пациентите на практика трябва на ново да усвоят рефлекси, които се развиват в най-ранната детска възраст. Запазването на равновесие, да не говорим за първите крачки или движения на изкуствената ръка, са истинско изпитание и то много сериозно. Огромна част от трудностите са психологически. Не случайно в по-напредналите общества работата на психолозите с пациентите започва още преди самата ампутация. Как е в България? У нас системата е такава, че намесата на психолог просто не е предвидена... 

„Когато за пръв път получих протезата, тя стоя подпряна на стената около седмица, а аз я гледах и си казвах: „Това няма как да е част от мен!“, това обясни един от клиентите на „ВИП плюс Медикотехническа лаборатория“ ЕООД, който в момента е възвърнал активния си начин на живот. Именно заради доброто познаване на подобни проблеми, екипът на фирмат,а се старае възможно най-добре да опознае клиентите си и да ги мотивира да постигнат отново пълноценен живот. 
На презентацията специалистите разказаха и обясниха някои изумителни нови технологични достижения, които са видели наразлични форуми: електроника, все по-големи възможности за движение, лекота, бързина на изработка – всеки един от елементите е изключително важен. Все пак обаче космическото ниво на технологиите не е единствения въпрос. Удобството и комфорта на клиентите не могат да се постигнат без майсторството в ръцете на специалистите от „ВИП плюс Медикотехническа лаборатория“ ЕООД сподели техен пациент. Иначе всичко, което е достъпно в останалият свят, може да бъде приложено и у нас, ни увериха ортопедичните техници. 

Във варненската лаборатория на „ВИП плюс Медикотехническа лаборатория“ ЕООД с особена гордост ни представиха Иван от Айдемир. Чудесен младеж, който свири на китара, кара колело, учи се да шофира, изкачва и слиза баира до училище, който е около километър, всекидневно... Той призна, че понякога усеща как хората се взират в протезата на крака му, но това изглежда не го вълнува особено. Съучениците и приятелите му го възприемат съвсем нормално и самият той се чувства по същия начин в общуването си с тях. 
Това като цяло е по-различно от стереотипа в България, признават от „ВИП плюс Медикотехническа лаборатория“ ЕООД. У нас козметичната част, покриваща протезите е твърде важен елемент и във фирмата винаги имат това в предвид. 


Освен протези на крайници, „ВИП плюс Медикотехническа лаборатория“ ЕООД изработва и ортезни средства, както и корсети за гръбначни изкривявания. С тревога във фирмата констатират, че последният тип проблеми зачестяват при българските деца. 
„ВИП плюс Медикотехническа лаборатория“ ЕООД предлага и индивидуални стелки, детски ортези за вродени луксации на тазобедрената става, ортопедични обувки, стелки за профилактика на диабетно стъпало, спортна ортотика и широк спектър от други ортопедични артикули. Целият асортимент от продукти и услуги на фирмата както и полезни съвети към ползващите ги можете да видите на сайта на „ВИП плюс Медикотехническа лаборатория“ – ЕООД. 
Варненската лаборатория, която се намира в двора на МБАЛ „Св. Марина“ гр. Варна,  се грижи и за още нещо много важно за клиентите си – транспорта. Със служебните си автомобили тя има цяла Източна България .
За улеснение на своите клиенти „ВИП плюс Медикотехническа лаборатория“ ЕООД има МОБИЛНИ ЕКИПИ - предлагащи услугата вземане на мярка и предаване на медицинското изделие в дома на пациента, в болнично или рехабилитационно заведение, в удобно за него време. Пакетът от услуги включва: диагностика, консултация, оформяне на документация, вземане на мярка и предаване на медицинското изделие.

 

* публикацияПоследни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама