Д-р Спас Спасов: Новият директор на "Пирогов" е много опитен и вероятно ще остане

22.07.2021 / 08:22 1

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

"Цените, по които плаща Здравната каса, са по-ниски от себестойността на дейността на болниците. Тъй като тези цени са по-ниски, в болниците трябва да направят нещо, с което да компенсират тази загуба. Съществуват потенциални възможности дейността в болниците да бъде надписвана. Това е продукт именно на това разминаване.

Тогава, когато цените са много ниски, не е възможно болницата финансово да оцелее и се търсят пътища за увеличаване на оборота.", коментира един от бившите директори на "Пирогов" д-р Спас Спасов по БТВ.

 

"В Пирогов е по-различно. На болниците практически се плащаше бюджет. Това нямаше да доведе до източване на здравната каса. Но политически е удобно да се правят промени. Идват нови политици, които са с амбицията нещо много бързо да се промени. Второто което е, Здравната каса се управлява от човек, той знае много добре какво би могло да се направи при политическа подкрепа към отговорното лице. Възможно е обвиненията да паднат. Може би ще се стигне до такова решение, ако и двете страни не се решат на проверката, която сега се прави. Могат да се пуснат слухове, че аз проявявам интерес към управлението на "Пирогов", няма такова нещо.

Не проявявам интерес към управлението на "Пирогов", няма такова нещо. Има хора, които ще си поемат нещата. Човек като мен, излязъл от държавните структури не би следвало да се връща там. Новият директор проф. д-р Иван Поромански е един много добър специалист, най-добрият в областта, той вече беше в борда на директорите, беше от хората, които проявиха най-голям интерес, когато се използваха пътеките по отделните специалности. Той има натрупан управленски опит. Той показа добри качества като управленец. 

Смятам, че той ще получи подкрепата на колегите. За съжаление действията се развиха така, че тази смяна ще остане. Той е от старите "пироговци" и като специалист и като характер."Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
kris (преди 3 дни)
Рейтинг: 204929 | Одобрение: 17149
.....ако не поощрява и прикрива кражбите, да......!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама