Димитър Стоянов от "Биволь": След разкритията ни за някого, го правят управляващ! Медиите, които не вървят в коловоза на властта ги...

23.04.2019 / 16:58 7

Кадър Факти.бг, Фейсбук

Да отстояваме свободата на словото ни струва страшно много. Всеки от нас е обект на сериозен натиск, не говоря само за нападения, заплахи, влизания в домовете, предупрежденията вървят заедно с предложенията - на принципа на моркова и тоягата. Това заяви в студиото на ФАКТИ разследващият журналист от "Биволь" Димитър Стоянов.

"В последните години има тенденция на дезинформационни кампании, на клеветнически кампании. България трайно е на 111-о място по свобода на словото. Съмненията около убийството на Виктория Маринова не са определящото за позицията ни в класацията. Маркерът, по който тя се изгражда е свободата да кажеш нещо, но и свободата да бъдеш чут. Живеем в ситуация на много тежък медиен монопол, печатните медии и тяхната разпространителска мрежа са овладени от олигархичен кръг. Медиите, които не вървят в коловоза на официалната власт преживяват много тежки моменти. Имаме концентрация на медийна собственост - все неща, които не са вписват в свободното слово и европейската представа за медии. Медиите са монополизиран пазар, дори телевизиите са овладени чрез рекламата", коментира журналистът.

"Този арест (на Димитър Стоянов и румънския му колега Атила Биро мин. г. - бел. ред.) показа тежките зависимости на българските власти от икономически субекти. Той беше и предупреждение към нас, че трябва да спрем. Когато ние бяхме задържани, органите на реда имаха пълното съзнание, че ние отиваме там да спасяваме доказателства. Те ни закопчаха и стояхме в тази нива 4-5 часа, докато документите горяха на 40 метра от нас и никой не направи нищо, за да спаси тези материали", разказа Стоянов.

"Имам усещането, че като разкрием публичен факт за някой в обществото, това е като атестация и управлението го издига. Особено в съдебната власт, това е много популярно. Светослав Глосов много си прилича с Димитър Франтишек, който оглавява специализираната прокуратура.


Глосов беше обект на наше разследване покрай информацията, а и доказателствата за източване на проект, финансиран с европейски средства - пътят между Сепарева баня и Паничище. Документално, със свидетели, стигнахме до обоснованото предположение, че от този път са източени между 2 и 3 млн., той е финансиран с 5,4 млн. Голяма част от дейностите не са извършени, други са извършени некачествено, цели слоеве от този път не са полагани. На места, където е трябвало да се положи бетонизирана баластра, е използвана пръст от съседен хълм. Започна разследване, бях разпитван в Дупница. В един момент се оказа, че няма доказателства, експертизите стигнаха до извода, че с пътя всичко си е точно и Светослав Глосов влезе в борда на АПИ, после го оглави и станахме свидетели на катастрофалните събития до Своге. Разкритията по отношение на някого в "Биволь" към днешна дата са атестация, че той върши работа на властта“, каза Димитър Стоянов.

Целия разговор с разследващия журналист Димитър Стоянов гледайте във видеото:

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
6
Чичо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33453 | Одобрение: 4633
КО ти пука на кухата каска ?Ухилен
19
4
B асансьора съм (преди 1 годинa)
Рейтинг: 654 | Одобрение: 324
Цялата герберастка крадлива пасмина на Борисов е срещу сайтовете bivol.bg, frog.news, afera.bg, sega.bg, предаванията на Сашо Диков и Люба Кулезич от телевизия Евроком, защото вадят кражбите на ГЕРБ. Браво Митко! Има надежда за България с такива непримирими журналисти.
23
13
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 74693 | Одобрение: 36343
нексус, ако тоя трябва да е затвора, твойте господари трябва да са на гилотината
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама