Ето кои са държавите с най-много убийства

10.05.2017 / 14:04 3

През 2016 г. Мексико е страната с най-много регистрирани убийства в света след Сирия, сочи анализ на лондонския Международния институт за стратегически изследвания, пише Франс прес, цитирана от БТА. 
Убийствата в Мексико миналата година са 23 000 при 60 000 в Сирия - страна, в която от шест години бушува гражданска война.


Рядко престъпната дейност достига измеренията на въоръжен конфликт, но именно това се случва в северния триъгълник на Централна Америка (Хондурас, Гватемала и Салвадор, където убийствата са 16 000), и особено в Мексико.
Докато в Хондурас, Гватемала и Салвадор се наблюдава известен спад в броя на убийствата, в Мексико е обратното - там те са се увеличили 11% между 2015 и 2016 г.
Това насилие е породено от решението през декември 2006 г. на мексиканския президент Фелипе Калдерон да обяви война на наркотрафика. В последвалия конфликт между декември 2006 и ноември 2012 г. 105 000 души са станали жертви на предумишлени убийства.

Нарастването на насилието между 2015 и 2016 г. се дължи на надпревара във въоръжаването между картелите, чиято цел е да утвърдят автономията си в градските райони с незаконни дейности като трафик на кокаин, производство на хероин и ежедневно увеличаване на броя на лабораториите за синтетична дрога.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
SexStoki (преди 2 години)
Рейтинг: 1028 | Одобрение: 83
Като анти туристически гид да се приема тази статия
Секс Шоп с БЕЗПЛАТНА доставка

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама