Граждани събраха пари и сами оправиха дупките в Св. Никола във Варна

19.03.2015 / 18:47 10

Веселин Златков

Фото: Румен Сарандев

Хиляди варненци недоволстват, че ремонтите на улиците във Варна никога не стигат до тяхната пресечка и новият асфалт пред домовете им остава мираж. Вместо да чакат надеждите им да се оправдаят, жители на местността Св. Никола се организираха сами, събраха пари и сами повикаха валяците. По-специално инициативата касаеше ул. „Контраадмирал Иван Вариклечков“, където резултатът от доброволната инвестиция личи най-добре.

В събирането на пари са се включили общо около 60 варненци, които събрали сумата от 6000 лева и така закърпили общо 137 кв. метра асфалт. Доволни от свършеното добро дело, което не помага само на тях, а и на всички, които минават по тази улица, гражданите се обърнаха към „Петел“, за да разкажат за инициативата си. Те съвсем чистосърдечно призоваха и други граждани да финансират ремонтите на улиците пред домовете си, макар и това да е като цяло работа на общината. „Не върви на вида на къщите, които се издигат в този район, пътят ни да е без асфалт. То всъщност асфалт имаше, но беше целият в дупки“, разказа един от инициаторите на ремонта. 


Гражданите твърдят, че по никакъв начин не са сърдити на местната власт, че е трябвало сами да финансират кърпенето на улиците си. Те са наясно, че в случая положението е „Бог – високо, цар – далеко“ и че ще трябва дълго време да карат през дупките, преди да дойде техният ред за ремонт. Затова и не са се поколебали сами да излязат от окаяната инфраструктурна ситуация.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
2
varna (преди 5 години)
Рейтинг: 12423 | Одобрение: 3118
Българо -Английски речник http://www.etranslator.ro/bg/bulgarski-angliiski-online-rechnik.php
https://www.youtube.com/channel/UCcNbP1ZRiwsNeeSIBij7-bA?view_as=subscriber
3
3
Лео (преди 5 години)
Рейтинг: 1657 | Одобрение: 502
Имали са пари - поели са инициативата. Това, обаче е местност Св. Никола. А в града където не сме тежкари?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама