Историк: Слави Трифонов изкара от равновесие Борисов

13.06.2018 / 14:28 15

Дарението на водещия изключва една много важна фраза от речника на Борисов „Аз дадох….“

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.


В края на българското европредседателство социалния министър Бисер Петков подаде оставка. Вчера премиерът каза, че я приема, но днес реши съвсем друго. Казват, че имало разговор между Борисов и Петков по повод на неовладяното недоволство на родители на деца с увреждания. Това каза пред Фрог нюз историкът Петър Добрев по повод министерската оставка.

Ето какво сподели Добрев пред екипа ни: Реакцията обаче на протестиращите родители след оставката на министъра говорят за други причини, които са довели до оттеглянето на Петков. Протестиращите родители заявиха, че ще обърнат протеста в защита на подалия оставка министър. Самите протестиращи споделят, че точно с този социален министър са намерили добър диалог. Предстои да бъде внесен в Народното събрание Закон за личната помощ. А това е едно от основните искания на протестиращите родители.

Коя е тогава истинската причина за подадената оставка? Според мен истинската причина е свързана с дарението на Слави Трифонов, което е в размер на около 3 000 000 лв. Това дарение, както бе посочено от Слави Трифонов на пресконференция проведена на 22. 05. 2018 г, ще бъде за организации свързани с деца с увреждания. Парите са събрани от концерта в Лондон. Това е истинската причина според мен за министерската оставка. Дарението на Трифонов изключва една много важна фраза от речника на Борисов „Аз дадох….“.

Той произнасяше тази фраза многократно и никога не даде негови пари, а публични средства. Сега Трифонов дава колосална сума пари. И не е маловажен факта, че българите, които посетиха концерта на Слави Трифонов знаеха, че събраните средства от продадени билети, които те заплащат, ще бъдат дарени за тази благородна кауза. В този смисъл Слави Трифонов направи съпричастни към каузата си и тези хиляди българи. Това Борисов не може да го понесе лесно. Той не може да реализира подобна инициатива.

Именно поради тези обстоятелства смятам, че това е истинската причина за министерската оставка. Просто Петков е виновен пред Борисов, че допусна Слави Трифонов да подеме и реализира тази благородна инициатива.

Властта в България е имала през годините сериозни проблеми с песните и концертите на Слави Трифонов. Да си припомним кои песни се пееха на площадите през 1997 г.? Какво беше посланието на тези песни? Властта трябваше да падне и падна.

Да си припомним концерта на Слави Трифонов на Орлов мост през 2016 г. и резултата от него. Какво беше посланието на концерта? Референдумът трябваше да успее. И той успя да мобилизира подкрепа, която бе колосална.
Какво бе посланието на концерта в Лондон? Посланието бе изписано върху тениските на протестиращите родители. По-ясно послание е трудно да си представи човек – СИСТЕМАТА ГИ УБИВА.

И дарението на Слави Трифонов, както и на хилядите българи посетили неговия концерт, цели да се промени системата. Да, същата тази система, за която говорят протестиращите родители. Да, става въпрос за същата тази система, която подалият оставка Петков бе започнал да реформира.

Борисов с инстинкта си за оцеляване усеща ехото от концерта на Слави Трифонов и хилядите българи участвали в него. Преди този концерт имаше един друг концерт, но в НДК. Става въпрос за концерта на Силви Вартан. Да си спомним за реакцията на публиката спрямо Цветанов. По-мощно освиркване човек не може да си представи.

Сега остава Слави Трифонов да направи още няколко концерта и да дари парите на организации в други обществени сектори. След тези концерти няма да останат министри в кабинета.

И да се върнем към причините за оставката на Петков. Това са страховете на Борисов от енергията на българите, които участват в концертите на Слави Трифонов. Времето показва, че тези концерти действат като взрив, който причинява в последствие верижна реакция. А последствието от верижната реакция е ядрен взрив.
 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
3
1007 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 11913 | Одобрение: 4648
Слави дава ,ама Боко не дава и само се хвали !
8
1
Yann (преди 1 годинa)
Рейтинг: 30845 | Одобрение: 12935
@партизанин: разжираш от фондации, колкото тиквата от балет. Елена Костова като направи фондация да не би всико да е чисто и ясно? Глупости! Фондациите последната степен на рекет: чист рекет, застраховане, фондация. А относно патите на Трифонов: ами да извади някой друг негови пари и да ги даде. Било реклама? Че ти безплатни избори виждал ли си бе? Или си се крил в гората, шумкарино? Много прост народ, ама и акъл обича да дава!
НЕ на Истанбулската Конвенция! Слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса.
18
3
Yann (преди 1 годинa)
Рейтинг: 30845 | Одобрение: 12935
@Бареков-2 и w: Как пък оприличихте проекта на Трифонов с БСП? И какви действия искате от шоумен? Та той прави концерт на собствени разноски, а приходите дарява безвъзмездно. Какво повече искате от него? Що Борисов или Нинова не направят концерт, па да видим колко ще съберат? Стига глупости! Не защитавам Трифонов и не зная дали ще гласувам за него - по-вероятно не, но как може да сравнявате действията на Борисов с Трифонов??? Министър-председател с шоумен?!? Това е малоумно!
НЕ на Истанбулската Конвенция! Слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама