Историк: Слави Трифонов изкара от равновесие Борисов

13.06.2018 / 14:28 15

Дарението на водещия изключва една много важна фраза от речника на Борисов „Аз дадох….“

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.


В края на българското европредседателство социалния министър Бисер Петков подаде оставка. Вчера премиерът каза, че я приема, но днес реши съвсем друго. Казват, че имало разговор между Борисов и Петков по повод на неовладяното недоволство на родители на деца с увреждания. Това каза пред Фрог нюз историкът Петър Добрев по повод министерската оставка.

Ето какво сподели Добрев пред екипа ни: Реакцията обаче на протестиращите родители след оставката на министъра говорят за други причини, които са довели до оттеглянето на Петков. Протестиращите родители заявиха, че ще обърнат протеста в защита на подалия оставка министър. Самите протестиращи споделят, че точно с този социален министър са намерили добър диалог. Предстои да бъде внесен в Народното събрание Закон за личната помощ. А това е едно от основните искания на протестиращите родители.

Коя е тогава истинската причина за подадената оставка? Според мен истинската причина е свързана с дарението на Слави Трифонов, което е в размер на около 3 000 000 лв. Това дарение, както бе посочено от Слави Трифонов на пресконференция проведена на 22. 05. 2018 г, ще бъде за организации свързани с деца с увреждания. Парите са събрани от концерта в Лондон. Това е истинската причина според мен за министерската оставка. Дарението на Трифонов изключва една много важна фраза от речника на Борисов „Аз дадох….“.

Той произнасяше тази фраза многократно и никога не даде негови пари, а публични средства. Сега Трифонов дава колосална сума пари. И не е маловажен факта, че българите, които посетиха концерта на Слави Трифонов знаеха, че събраните средства от продадени билети, които те заплащат, ще бъдат дарени за тази благородна кауза. В този смисъл Слави Трифонов направи съпричастни към каузата си и тези хиляди българи. Това Борисов не може да го понесе лесно. Той не може да реализира подобна инициатива.

Именно поради тези обстоятелства смятам, че това е истинската причина за министерската оставка. Просто Петков е виновен пред Борисов, че допусна Слави Трифонов да подеме и реализира тази благородна инициатива.

Властта в България е имала през годините сериозни проблеми с песните и концертите на Слави Трифонов. Да си припомним кои песни се пееха на площадите през 1997 г.? Какво беше посланието на тези песни? Властта трябваше да падне и падна.

Да си припомним концерта на Слави Трифонов на Орлов мост през 2016 г. и резултата от него. Какво беше посланието на концерта? Референдумът трябваше да успее. И той успя да мобилизира подкрепа, която бе колосална.
Какво бе посланието на концерта в Лондон? Посланието бе изписано върху тениските на протестиращите родители. По-ясно послание е трудно да си представи човек – СИСТЕМАТА ГИ УБИВА.

И дарението на Слави Трифонов, както и на хилядите българи посетили неговия концерт, цели да се промени системата. Да, същата тази система, за която говорят протестиращите родители. Да, става въпрос за същата тази система, която подалият оставка Петков бе започнал да реформира.

Борисов с инстинкта си за оцеляване усеща ехото от концерта на Слави Трифонов и хилядите българи участвали в него. Преди този концерт имаше един друг концерт, но в НДК. Става въпрос за концерта на Силви Вартан. Да си спомним за реакцията на публиката спрямо Цветанов. По-мощно освиркване човек не може да си представи.

Сега остава Слави Трифонов да направи още няколко концерта и да дари парите на организации в други обществени сектори. След тези концерти няма да останат министри в кабинета.

И да се върнем към причините за оставката на Петков. Това са страховете на Борисов от енергията на българите, които участват в концертите на Слави Трифонов. Времето показва, че тези концерти действат като взрив, който причинява в последствие верижна реакция. А последствието от верижната реакция е ядрен взрив.
 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
много (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Много тромава рекламна статия. Не одобрявам Слави Трифонов, да не говорим за другото лице.  Анализирайки писанието на историка, ще кажа, че това може да мине пред публика от петокласници, които се пенят на кого какъв е баща му и кой какво има. Преди ден, в предаването на Милен Цветков две майки говориха по проблема за децата със специални нужди и стана крещящо ясно, че правителството дава пари на неправителствени организации, които да правят дарения с пари от бюджета!!! Ако това е истина, това е далавера на квадрат! Споменаха за високи заплати. Известен е конфликтът между двамата юнаци заради едно място в София, което славчо искаше, а боко не му го даде. Не мога да ставам заложник на това взаимоотношение. Не харесвам и двамата, защото преценявам, че дефицитът на морал надхвърля представите ми за поносимост. Пошло е, но "не си ги мерете" по концерти, а по конкретни икономически идеи, които да гарантират постепенно увеличение на доходите, културата, образованието, здравеопазването... Нелепо, но точно днес излезе най- демократичната новина - ограничение в лечението на онкоболните. За какво изобщо се дърлят? За какво?! Пенсионерите и болните, са в абсолютен геноцид.
6
3
1007 (преди 7 месеца)
Рейтинг: 11562 | Одобрение: 4522
Слави дава ,ама Боко не дава и само се хвали !
4
6
ХМ (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
МНОГО ЕВТИН PR НА ГЪРБА НА ББ.
8
1
Yann (преди 7 месеца)
Рейтинг: 25095 | Одобрение: 10965
@партизанин: разжираш от фондации, колкото тиквата от балет. Елена Костова като направи фондация да не би всико да е чисто и ясно? Глупости! Фондациите последната степен на рекет: чист рекет, застраховане, фондация. А относно патите на Трифонов: ами да извади някой друг негови пари и да ги даде. Било реклама? Че ти безплатни избори виждал ли си бе? Или си се крил в гората, шумкарино? Много прост народ, ама и акъл обича да дава!
НЕ на Истанбулската Конвенция! Слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса.
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Славуца една жена не го прие да създаде поколение с неговите гени, сега се е засилил да ни "оправя" както Симеончо! Да оправи първо себе си, защото Господ наказва за чалгаризирането на едно поколение с безплодие! Колкото пари е завлякъл по офшорки, толкова цирея да му излязат, а на сценаристите му толкова пъпки, все пак те са продажници, наемници на Славуца!Тръгнал уж на майките да помага, ама неговото не се губи, по-зъл е от телефонен измамник, тъпото е че много пенсионерки се ловят на евтините сценарии тип индийски сериал!
10
6
БАЙ ХОЙ (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Не само го изкара от нерви ! Имаше депеша за световно затъмнение ! Покриха освиркванията по Цецо на концерта на Силви Вартан ! Покриха така яко концерта на Слави , сякаш Слави изобщо не е пътувал до Лондон ! Министърът го отнесе защото Слави поднесе приходите от концерта на майките ! Тази вечер Слави продължава "да слага пръст в раната на тирана !" В ефир БТВ пусна това което пиша от година и тролчетата ме налазват ударно ! Пусна цитатите от "Шайка" и на Т. Биков ! ХАДЖИразБОЙКО ВЛИЗА В РЕЖИМ НА КРЪГОВА ОТБРАНА ! И кръгът му се свива ли свива !
9
3
партизанин (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Извадиха се и пари..Това е добре.Защо не се извадиха по-рано? Нищо-по-добре късно,отколкото -по-късно.Дългия да направи фондация,да я управлява и да ходи да си почива-така ще разберем ,че всичко е безвъзмездно(не разменя благотворителност,за политически амбиции).Така или иначе сумата има надежда,че ще отиде по предназначение.За целта,не е лошо да се привлекат и родители на децата, под формата на контролираща група.Иначе-като на някоя сватба-аз давам това,давам онова-и после-кой от къде е.РеВерендумът,обаче беше подвеждащ.Това не може да се замаже с никакви пари.
10
4
амииии (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Хич не му пука на Боко той е гьонсурат пък и с Паричния Фронт си дадоха клетва за вярност така че  со кротце и со благо нема да стане!
25
3
Българка (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Време е на този мръсник ББ страховете до 9 коляно да стигнат. 21 век е а е извършен най големият геноцид над българският народ. Ако целият този народ се вдигне  ще свалим цялата му власт с приближени ветропоказатели , псевдо  патриоти крадци и лъжци в НС. Няма какво да чакаме народе България загива. Този рай , тази градина , която раждаше и плодове и зеленчуци , имаше икономика образование  здравеопазване и какво ли още не като от торнадо е пометена. Толкова са се облажели в НС че повръщат от кражби и лъжи.Народа ги постави там народа е тоз който трябва да ги махне. Просто малко още ни трябва да започнем.
6
3
SAMO 4ALGA- BEZ KONKURENCIQ (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
BOKO NAJ MNOGO DA ZA6TRAKA S PRYSTI OT TAKAVA "ALTERNATIVA".
18
3
Yann (преди 7 месеца)
Рейтинг: 25095 | Одобрение: 10965
@Бареков-2 и w: Как пък оприличихте проекта на Трифонов с БСП? И какви действия искате от шоумен? Та той прави концерт на собствени разноски, а приходите дарява безвъзмездно. Какво повече искате от него? Що Борисов или Нинова не направят концерт, па да видим колко ще съберат? Стига глупости! Не защитавам Трифонов и не зная дали ще гласувам за него - по-вероятно не, но как може да сравнявате действията на Борисов с Трифонов??? Министър-председател с шоумен?!? Това е малоумно!
НЕ на Истанбулската Конвенция! Слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса.
15
4
бай Тошо (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Айде пак се почна!Нямат наебаване герберастите!Бареков-2 ,това е поредният ГЕРБ проект и никой няма да заблуди.
21
2
Бареков 1 (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ама ти наистина ли харесваш политиката на ГЕРБ.Или казваш всичко това хей така за здраве
8
12
w (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ami те двамата си приличат,дай им да плямпат само,а действия никакви.ами това и ние го можем,така че и двамата са охо-боховци.Ухилен
6
28
Бареков - 2 (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Поредния проект на БСП - комбинация от див популизъм, оринетиран към чалга-прослойката
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама