Как да изхвърляме по-малко храна

15.10.2024 / 01:43 0

Кадър Нова ТВ

На 16 октомври в сряда отбелязваме Международния ден на храната. В тази връзка е добре да се замислим как да спрем да разхищаваме продукти. Преди години сме изхвърляли над 80 килограма храна годишно на човек, сега това количество е 70 кг. Макар, че числото намалява, е необходима още промяна, информира Нова ТВ.

Затова, когато имаме сготвена храна от няколко дни, лесно може да я превърнем в нова, вместо да я изхвърлим. Ако добавим едно яйце във фритата, лесно ще получим ново гюведже. От ориз на 2-3 дни пък може да измайсторим кюфтета. Старият банан лесно става на бананови палачинки. Ако пък имате хляб, който стои повече от 3-4 дни и е изсъхнал, то направете го на крутони за супа. 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама