Как да изхвърляме по-малко храна
Кадър Нова ТВ
На 16 октомври в сряда отбелязваме Международния ден на храната. В тази връзка е добре да се замислим как да спрем да разхищаваме продукти. Преди години сме изхвърляли над 80 килограма храна годишно на човек, сега това количество е 70 кг. Макар, че числото намалява, е необходима още промяна, информира Нова ТВ.
Затова, когато имаме сготвена храна от няколко дни, лесно може да я превърнем в нова, вместо да я изхвърлим. Ако добавим едно яйце във фритата, лесно ще получим ново гюведже. От ориз на 2-3 дни пък може да измайсторим кюфтета. Старият банан лесно става на бананови палачинки. Ако пък имате хляб, който стои повече от 3-4 дни и е изсъхнал, то направете го на крутони за супа.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!