Майка на шестокласничка: Дъщеря ми припадна, изписаха й хапчета, оказа се перитонит, д-р Димитров я спаси

30.08.2013 / 18:47 0

Шестокласничката от Девето ОУ - Благоевград Христина Димитрова, която претърпя тежка операция от перитонит преди седмица, бе изписана вчера от реанимация на благоевградската държавна болница, пише struma.bg.

Момиченцето е в добро общо състояние, животът й е вън от опасност, преведено е за лечение в хирургия, където остава под активно наблюдение, каза началникът на операционния блок д-р Димитър Димитров, който преди седмица извърши животоспасяващата операция.

Детенцето ми живее втори живот, върна си усмивката на лицето благодарение на доктора чудо д-р Димитров, 11 дни дъщеричката ми бе между живота и смъртта, каза майката Нина, която превъзмогна преживения стрес и разказа:

Всичко започна като безобидна вирусна инфекция - болки в стомаха и повръщане, понеже болката не отшумяваше, отдидохме в Спешно отделение. След прегледа в петък в 01,30 през нощта ми казаха да я наблюдавам у дома и при нужда да я заведа отново при личния лекар. В събота нямаше подобрение и защото е почивен ден, отдидохме при дежурния лекар в МЦ "Рубидент".

Изписаха й лекарства и повръщането овладяхме с прахчета, но болката в корема остана и тя се свиваше от силни режещи болки, а е оперирана от апандисит. Виждах как детето ми се предава, а нямаше как да й помогна. По едно време пребледня от болка, дори започна да ми казва: "Мамо, аз умирам", сподави в сълзи разказа си майката. Три дни нищо не бе слагала в устата си, само пиеше вода, просто губеше сили.

Отново в неделя отдидохме в Спешно отделение и тогава извикаха д-р Димитров, който дори ни се скара, че идваме толкова късно. Веднага събраха екип за операция, повече от една седмица детето ми бе в реанимация. Благодарение на професионализма на д-р Димитров и екипа му сега отново мога да прегърна детенцето си. Разказвам преживяното, за да благодаря на този лекар, който върши работата си със сърце, заключи майката.

Момиченцето допълни: Имах силни болки, от които ми причерняваше, мислех, че ще полудея, но вече всичко премина. На 15 септември ще се видя със съучениците и ще вляза в класната стая, само че няма да играя в часовете по спорт и физическо възпитание, каза шестокласничката.

Първоначално съмнението при момичето бе за гинекологичен проблем - спукана киста на яйчника, но в хода на операцията установихме тежък перитонит от сраствания между червата с некроза, наложи се да бъде остранено 70 см от тънкото черво, каза хирургът д-р Д. Димитров.
Животоспасяващата операция е извършена от петчленен екип: д-р Димитров, д-р Л. Калоянова, д-р Г. Икономов, д-р Пандев и д-р Стоянчов.


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама