ПОДАРИХА ЕЛЕКТРИЧЕСКА САМОБРЪСНАЧКА НА МЕЧКАТА СВОБОДА, УТРЕ ЩЕ Я ПОДСТРИГВАТ

30.07.2013 / 11:51 1

Виолета Гурнакова

 С чисто нова електрическа самобръсначка се сдоби боядисаната в синьо преди седмица мечка Свобода от Варненския зоопарк
.

Дарителят е бизнесменът Михаил Васерман – роден в Израел, живял в Русия и в момента работещ във Варна. Мъжът следил историята за боядисаното животно с най-голямо състрадание още отпреди седмица и се чудил как да помогне.

В един от домовете си той имал котка и много обичал животните, често посещавал зоопарка, а чакал и наследник, когото да възпита по същия начин в любов към живите същества.

От зоокъта не искали големи дарения, за това решил да закупи машинката за подстригване и да я даде от сърце на ръководството, след като разбрал, че Свобода трябва да бъде остригана.

За това рано сутринта той се появи с възможно най-добрия модел за четириногото, което надничаше любопитно с все още синята муцуна. Директорката Иванка Стоянова показа кутията със спрей, който е причинил поразията.

За стригането Свобода трябва да бъде специално упоена и да заспи, защото колкото и да познава екипа, изискванията за доближаване до хищници са важни, обясниха то дирекцията.

Всичко започна миналата седмица, когато по думите на очевидци момченце на видима възраст 10 години от варненския кв. „Виница“ застанало на перилата на клетката на мечките заедно със свой приятели. Детето държало в ръката си флакон със синя боя за рисуване на графити и го хвърлило при животните. Женската мечка видяла флакона и тъй като е любопитна, отишла към него и го ударила с лапа. Опаковката буквално избухнала в муцуната й.

Цялата й глава моментално посиняла. Флаконът я ударил в едното око, което се възпалило, а муцуната й веднага се подула. Лекарите на мига предприели лечение с антибиотици.

Все още стои боядисано мястото в клетката, където е гръмнала боята – толкова силна, че не може да се измие. Четириногото мина през лечение с антибиотици и синият цвят започна по малко да се измива, а Свобода да си възвръща любопитството към посетителите. Управителката все още настоява, че не се знае дали флаконът е бил случайно изпуснат или хвърлен, но според нея детето трябва да стои до клетката и да обяснява защо мечката е синя.


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама