Специалисти обясниха защо младите хора у нас живеят при родителите си - оказа се, че вината е на...

15.05.2019 / 16:56 2

По-рано днес излезе резултат от изследване, според което младите хора и особено мъжете, живеят при родителите си поне до 32- годишна възраст, когато предишните поколения вече отдавна са станали самостоятелни родители. Специалистите д-р Александра Петрова, психолог, и сексологът д-р Румен Бостанджиев обясниха причините в студиото на "Плюс -минус" по Нова тв. 

"Културата у нас е такава", коментира мъжът в студиото. 

"Един от най-честите конфликти е радвоението у мъжете между майката и съпругата. Дори детето да се отдели, остава жива връзка. В нашата култура се очаква от зрелия мъж да храни майка си. Дори Христо Ботев казва, че най-страшното е да каже народът: нехранимайко излезе. И се обръща към майка си в "Майце си". Либето остава на втори план", допълни сексологът. 

"Днешните хора все по-трудно развиват идентичност - връзка, кариера, получава се отлагане на реалния живот. Имат време и пространство да се развиват, когато са при родителите. Те инвестират в себе си, поне така казват, но много често се получава заучена безпомощност. 
Момичетата нямат битова компетентност после как да включат пералня или къде да платят сметки.

Имаме процент от семейства, които се разпадат, защото майките "не пускат" синовете си, така да се каже. Синовете изпитват чувство за вина и отговорност. Неговото ново семейство и особено жената, трябва да се съревновава с майката. Много родители се вкопчват в децата и формират поводи, при които синът или дъщерята да останат в семейното гнездо.", обясни гостенката. 

"По света е прието, че семейството са двамата партньори и техните деца. Но при нас се чува твърдение сред мъжете, че жената не е роднина на мъжа. Тя е едва ли не за разплодни функции. Съвременният западен свят е минал през друг модел. 70-те години бунтът на хипитата разчупва това. Двамата партньори са равнопоставени и се подкрепят при цялостното си личностно развитие. 

Младите хора не се разграничават от ценостите на родителите си в момента. Търсят партньорство, но да е по-добро. Много хора чакат да си намерят "стабилен" партньор, за да излязат от семейството. Но това не се случва, защото начинът е грешен. 

Ако не знаем какъв тип семейство искаме, не можем да открием и подходящ партньор. Не е вярно, че семейната институция си е изпяла песента, а унаследените модели са грешни. Тази тема е централна за здравето, благополучието и нацията ни.", допълни събеседникът й.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
n eXu s (преди 9 месеца)
Рейтинг: 187282 | Одобрение: 33037
Какво раздвоение? Глупости! Дъртите са виновни, че хрантутят 2-3 поколения напред! Каква мотивация имаш да си развиваш мозъка и да растеш, ако всичко ти сде дава наготово! Ще берем ядове с тези 30 генерации селкски дебили и курви с празни глави!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
19
16
NANSI (преди 9 месеца)
Рейтинг: 3383 | Одобрение: 1313
ГЛУПОСТИ. МЛАДИТЕ НЯМАТ ФИНАНСОВИТЕ  ВЪЗМОЖНОСТИ ДА СЕ ОТДЕЛЯТ. И РОДИТЕЛИТЕ НЯМАТ. ЗА ТОВА МЛАДИТЕ БЯГАТ. И ОЩЕ- ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ПОКАЗВАЙТЕ ПРИМЕРИ, ФИЛМИ-КАК ДА СТАНЕ ТОВА. ДЪРЖАВАТА И СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА ИНФОРМАЦИЯ ДА ПОЕМАТ ВИНАТА СИ.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама