Цветанов за "Октопод": Свидетелите станаха жертви на престъпността

11.11.2018 / 02:01 5

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов направи първи коментар за оправдателните присъди по делото "Октопод". Според него причината за това е, че свидетелите по делото са станали жертви на престъпността, съобщи Нова телевизия.

След 8-годишна съдебна сага, мегаделото "Октопод" приключи на първа инстанция. Специализираният наказателен съд призна Алексей Петров за невинен по всички обвинения. Заедно с още няколко души той бе обвинен за участие в организирана престъпна група за рекет и изнудване, както и за разгласяване на държавна тайна.

Акциите по задържането на Петров и сочените за участници в групата "Октопод" започнаха по времето, в което Цветанов беше вътрешен министър в първото правителство на ГЕРБ.

"Съдът е този, който решава дали един човек, едно лице, е невинно или трябва да бъде осъдено. Попитайте свидетелите по този процес. Защото те нямат възможност от тази добра финансова защита. Те са жертви на престъпността. И ако си зададем въпроса кой е основният свидетел и можем ли да го попитам, ще си отговорим с "Не", защото той не е между живите. Имаше пътен инцидент, в който той загина", заяви Цветанов./ Dir.bg

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама