"Варненско лято" стартира на 1 юни

31.05.2015 / 18:57 1

Международният театрален фестивал "Варненско лято" стартира на 1 юни.

Гледайте в откриващата вечер на 1 юни едно от най-успешните представления за последните 10 години в българския театър "ХЪШОВЕ" с режисьор Александър Морфов, продукция на Народен театър "Иван Вазов"!

10 години "Хъшове" на сцената
1, 2 юни 19 ч., ТМПЦ - Варна, ДТ "Ст. Бъчваров" - Основна сцена


След празничното откриване фестивалът продължава с едни от най-интересните представления през последния сезон, подбрани в българската селекция от театралния специалист Ромео Попилиев. Ето и някои акценти от програмата през първите фестивални дни:

Режисьорът Петринел Гочев и младият творчески екип преоткриват притегателната сила на образа на Жана д'Арк в
ЖАНА Д'АРК
хитовото заглавие за сезона на Драматичен театър - Габрово
2 юни, 19 ч., ТМПЦ - Варна, ДТ "Ст. Бъчваров" - Сцена "Филиал".

Можете да видите пиесата на успешната съвременна писателка и авторка на театрални текстове Елена Алексиева, носителка на редица награди за литература и драматургия
ФАНТОМНА БОЛКА, продукция на Театър 199 с участието на неповторимите Стоян Алексиев и Йорданка Стефанова, постановка Възкресия Вихърова..
3 юни, 19 ч., ТМПЦ - Варна, ДТ "Ст. Бъчваров" - Сцена "Филиал"

В селекцията на МТФ "Варненско лято" отново попада постановката на актрисата и режисьор Диана Добрева, този път с разтърсващата и зрелища ЙЕРМА, наситена със символния език на испанеца Ф.Г. Лорка и с участието на Радина Кърджилова и звездни актьорски имена от Театър "Българкса армия".
3 юни, 19 ч., ТМПЦ - Варна, ДТ "Ст. Бъчваров" - Основна сцена.

Вижте повече информация за представленията в прикачените документи.

23-тото издание на МТФ „Варненско лято” се провежда между 1-11 юни в гр. Варна. Вижте цялата фестивална програма на www.theatrefest-varna.org, както и на фестивалния фейсбук профил.

Билетите за представленията са вече в продажба и могат да се намерят на касата на Драматичен театър - Варна (052/669652; 51; 50).

Фестивалът се организира от Фондация „Международен театрален фестивал Варненско лято“ със съорганизатори Министерство на културата, Община Варна, Българска асциация за театър, с подкрепата на Фондация „Америка за България“, Чешки център, Италиански културен институт, Британски съвет, Гьоте-институт, Обединена Българска Банка и др.
                           


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
AISBERG13 (преди 5 години)
Рейтинг: 3685 | Одобрение: 955
НЕЩО ХУБАВО НАЙ-НАКРАЯ!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама