10 000 се вдигат на шествие в Гърмен за Деня на Ботев

01.06.2015 / 19:54 4

Доброволно събаряне на незаконни постройки в село Марчево, община Гърмен започна. В момента там продължават и проверките от страна на държавните институции, като предстои да бъдат съставени протоколи.

Някои роми от махала „Кремиковцки" доброволно са съборили домовете си. Утре Гърмен очаква 10 000 души на шествие, което се организира в Деня на Ботев. Иван Байрактаров, който живее там и е един от организаторите на протеста, посочи, че шествието ще бъде мирно и ще настояват институциите да си свършат работата, пише "Пик". 

„Утре планираме мирен протест-шествие срещу тези, които не спазват законите в страната и живеят на наш гръб. А на наш гръб живеят в тези гета, където карат автомобили за около 10 000 лева, а се водят социално слаби и източват държавата.

Тези, за които ни казват, че ги интегрират, а те нахлуват с брадви, с бухалки. Очакваме на 2 юни да дойдат около 10 000 човека от цялата страна. Нямам информация за футболни агитки. Това са граждани, които са съпричастни, защото проблемът не е само в Гърмен, а в цяла България", коментира Байрактаров пред Дарик. "Утре сме от 12:00 ч. на обяд след сирената за Христо Ботев и започва нашият мирен протест.

Отиваме в посока Марчево, ще се спрем на мястото, където беше мелето, където нападнаха наши съселяни с брадви. Ще обясним на всички пристигнали какво се е случвало през годините. Търпели сме, били сме толерантни, но вече чашата преля и държавата трябва да се вземе в ръце", обясни Байрактаров.

Междувременно лидери на футболни фенове се събират от цялата страна в Гърмен за подготовката на демонстрация утре. Отиваме като граждани, коментира пред Дарик Димитър Ангелов - Дучето, който ръководи една от агитките на ЦСКА.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
3
kris (преди 7 години)
Рейтинг: 257872 | Одобрение: 31352
как да стане това , след като кордон от полицаи ги пазят ?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
1
zakluch (преди 7 години)
Рейтинг: 31114 | Одобрение: 5604
Ся ще вдигнат хиляди полицаи да пазят, т.е. хиляди полицаи ще получат яки бонуси за командировки и други, и пак на наш гръб! Намусен Що се отнася до Гърмен, за мен ГЪРМЕН ще гръмне държавата, т.е. предстоят кардинални промени, но вече бе нетърпимо ... 
Повече за мен тук Ключодържатели
1
0
Паток Паричен (преди 7 години)
Рейтинг: 72 | Одобрение: 42
Ако има благоприятна почва и предпоставка за нещо, то задължително се случва. За ромите става въпрос, не за протеста Усмивка
Парични патоци

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама