100 000 прегледа за година в Аджибадем Сити Клиник Варна

15.01.2019 / 14:36 0

Широк кръг от пациенти на всякаква възраст и от различни националности довериха здравето си на медиците от Аджибадем Сити Клиник Варна през 2018-та година. Над 100 000 изследвания и прегледи бяха извършени през 2018-та. Специалистите направиха над 74 000 прегледа, а в сектор Образна диагностика бяха извършени над 29 000 изследвания. Близо 2 200 човека, работещи във варненски фирми и предприятия, провериха здравето си чрез профилактични прегледи. И през 2019-та клиниката продължава да работи на високи обороти с екип от уважавани лекари и комплексен подход в решаване на здравните проблеми.

 

За удобството на пациентите си секторите Образна диагностика и Клинична лаборатория работят и в събота и с направления по Здравна каса.

 

През миналата година специалистите по образна диагностика направиха 11 400 изследвания на рентген, сред които и специализирани изследвания като иригография с Бариева каша и венозна урография. Рентгенолозите са извършили над 4 500 ехограграфии, между които изследвания на сухожилия, щитовидна жлеза, коремни органи. Специалистите на клиниката са сред най-търсените за ехография на млечни жлези и мамографии за ранна диагностика на рак на гърдата. На дигиталния мамограф са направени над 3 400 мамографии. Цел ранна диагностика стартира програмата „Женско здраве“, в която пациентките ползват намаление за изследване с ехограф/мамограф и консулт с хирург мамолог.

 

Бързо записване на час за ядрено-магнитен резонанс и бързото получаване на резултат са две от предимствата, които имат пациентите на Аджибадем Сити Клиник във Варна. За миналата година специалистите са разчели над 3 400 изследвания на ЯМР. През 2018-та компютърният томограф бе обновен и вече работи с по-ниска доза лъчение за пациентите.

 

Клиниката развива модерните методи на медицина, с които се избягват операции. Прилагат се неинвазивни и миниинвазивни способи като лазерна аблация на разширени вени и разбиване на камъни в бъбреците по метода на литотрипсия.

 

Медицинският център остава уникален с извършването на ортотрипсия. Ортопедът проф. Димитър Райков прилага електровълновото разбиване на костни образувания, които причинавят болки и дискомфорт. То решава определен кръг проблеми с костите и ставите без операция.

 

Www.acibademcityclinic.bg

0700 33 900, *5544

 

*публикация

 

 

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.htmlПоследни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама