1000 евро глоба за българин, закъсал на полски плаж с мерцедеса си

10.11.2022 / 19:28 4

Снимка Уебкам в Дембки

1000 евро глоба за българин, закъсал на полски плаж с мерцедеса си.

22-годишвният младеж затънал в пясъка на смятания за най-красив по балтийското крайбрежие на Полша плаж в Дембки, съобщи младши аспирант Лукаш Бжежински от комендатурата на полицията в град Пуцк. Цялото произшествие, заедно със спасителната акция по евакуирането на автомобила можеше да се наблюдава в четвъртък на живо, тъй като на мястото на инцидента има онлайн уеб камера.

Хора, които правели сутрешната си разходка по плажа, забелязали автомобила със закопани в пясъка гуми рано сутринта в четвъртък. От заораването се виждало, че шофьорът се е борил известно време с пясъците, но накрая заключил „Мерцедеса“ и се предал. На място дошла полиция, но тъй като произшествието няма никакви белези на пътно произшествие – случило се е извън пътната мрежа на страната, патрулът си отишъл без да прибере автомобила. Шофьорът бил установен, 22-годишен гражданин на България, а полицаите го уведомили да се яви в полицията за установяване на административно нарушение. „Става въпрос за нарушаване на законодателството в сферата на морските територии“, обясни Бжежински, предаде офнюз.бг.

Оказва се, че нарушение на пътя можело да струва на българина по-малко, отколкото ще му излезе сега влизането в широката 108 метра пясъчна ивица на Дембки. Според чл. 60 от Закона за морските територии и морската администрация на Република Полша „Който използва кола с двигател с вътрешно горене, животински впряг или механичено задвижване за да влезе на територията на техническа крайбрежна ивица без да има правото за това или без съгласието на съответния териториален директор на морската администрация подлежи на глоба в размер до 5 хиляди злоти, около 1000 евро.

Под термина „техническа ивица“ влизат и плажовете, а полското законодателства абсолютно забранява влизането на плажната ивица с автомобил. Досега подобен инцидент на плажа в Дембки не се е случвал. По обяд в четвъртък шофьорът вече се беше явил в полицейското управление, а камерата показа как багер успява да измъкне "Мерцедеса", който е с германски регистрационни табели, от пясъка.

Различни полски и чуждестранни класации поставят плажа в Дембки на първа позиция в Полша. Широк е 108 метра и се простира на дължина от 3 километра.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 132235 | Одобрение: -1740
Позна.
5
1
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 157564 | Одобрение: 30899
22 годишен, с Мерцедес, с немски номера, затънал в пясъка на плажа....Дали не е някой нашенски мангал?...Че на таквоз ми прилича...:devil:
9
7
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
1000 евро е малко. 10 хил. евро трябва да е глобата за дебилите. Плюс шест месеца обществено полезен труд. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
4
2
cron1 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 76720 | Одобрение: -8680
Малко са му взели на този идиот!Гняв
Марио Кроненберг

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама