1000 лева глоба за фалшиво удостоверение за минат технически преглед

04.02.2023 / 00:56 0

снимка: Булфото

Решението на Районния съд от 30 януари подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Пловдивският районен съд глоби с 1000 лв. шофьор, представил фалшиво удостоверение за минат технически преглед пред полицаи в Перущица. Мъжът дал документа на униформените, след като установили, че колата му не е минала тест за изправност.

Водачът бил спрян за рутинна проверка на 3 юни миналата година от служители на районното управление в Стамболийски. Щом видели удостоверението, те се усъмнили, че може да е менте и направили справка в системата. Оказало се, че такова не е издавано, а на посочения в него адрес няма регистриран пункт за технически прегледи, допълва 24 часа.

Спипаният шофьор обяснил, че е купил фалшификата за 200 лв. от жител на Калековец, когото познава като “Котка Оператор”. Не отишъл да си направи истински технически преглед, тъй като не бил платил данъците за колата от 2019 г. Полицаите го отвели в районното управление за изясняване на случая.

Назначената експертиза доказала, че документът не е истински. Не е установена самоличността на “Котка Оператор”, но според съда не може да се търси отговорност от водача за изработването на фалшификата. Освен глобата, той ще трябва да плати и 170 лв. разноски по делото.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама