1000 лева глоба за незаконна тераса във Варна

25.04.2017 / 15:26 6

Снимка Булфото

Община Варна наложи глоба от 1000 лева на семейство, приобщило незаконно тераса към жилището си, съобщава Moreto.net

От градската управа санкционирали съпрузите, след като те вдигнали неправомерно външни стени с дограма и покривна конструкция от дървен материал. Собствениците на имота обжалвали наказанието и Районният съд го отменил. Преди дни обаче, Административният съд взел решение да върне делото за ново разглеждане, но от друг състав на Районния съд, научи Moreto.net.

До глобата се стигнало след като на 3 август миналата година служители към отдел „Строителен контрол" в кметската администрация направили проверка на място. 

Общинарите установили, че строително-монтажните работи по балкона са извършени без одобрени инвестиционни проекти и без разрешение за строеж. Същевременно, така и не се изяснило кой точно е реализирал незаконната реконструкция – собствениците на апартамента или някой друг.

При обжалването на акта Районният съд е приел от правна страна, че в хода на производството, общинските инспектори са допуснали съществени процесуални нарушения като не са посочили данни относно спецификата на строежа. В констативния протокол липсвала дата на извършване на нарушението и не били посочени факти защо е прието, че жалбоподателката е възложител и, че именно тя е извършила вмененото й деяние.

Предвид така мотивираните съществени процесуални нарушения, Районният съд е приел, че наказателното постановление подлежи на отмяна само на това основание без да се произнася по приложението на материалния закон.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
0
squeezer (преди 7 години)
Рейтинг: 8711 | Одобрение: 3201
чиста дискриминация,за мангалите може,за нас не,сега да осъдят общината............седнали с балконите да ми са занимават,а за онуй гето кой ще плати глоба бе НЯМА ДЪРЖАВА И ТОВА Е

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама