1000 лева глоба за стопанин на кангал, убил териер във Варна

09.02.2022 / 10:43 0

снимка Булфото

1000 лева глоба собственик на куче, което е причинило смъртта на друго куче във Варна. Санкцията е наложена от кмета на район „Аспарухово” и потвърдена от Районния съд.

Случаят е от 4 март миналата година и се разиграл на улица „Искър” в кв.”Аспарухово”. Мъж отглеждал две кучета порода кангал в дворното място на къщата си, където имали клетка, но ги пускал и да се движат свободно в двора. Към 22.00 часа на посочената дата мъжът решил да отиде до лекия си автомобил, който бил паркиран на улицата пред дома му. Не се съобразил, че кучетата били пуснати свободни в двора, и при отваряне на входната врата едно от тях се промушило край него, излязло на улицата и се отдалечило, пише Дарик.

В това време в квартала жена разхождала на повод кучето си – йоркширски териер. Появил се кангалът, който нападнал йоркито, захапал го и го занесъл пред дома на своя стопанин, където го оставил. Малкото куче било още живо и било заведено на ветеринарен лекар, но въпреки положените усилия починало вследствие на причинените му наранявания.

Последвалата проверка показала, че двете кучета порода кангал не са  били представени на ветеринарен лекар, не са били регистрирани и не са им били издадени паспорти, както и не са били въведени в Интегрираната информационна система на Агенцията по храните.

Актът на собственика на кучетата акт е бил съставен на база проверката на Четвърто РПУ. Не е бил обжалван.

След подадена съдебна жалба срещу наложената глоба, в началото на тази година Варненският районен съд потвърждава наказателното постановление, след като го приема за законосъобразно, правилно и обосновано.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама