1000 лв. месечна заплата, за да оценяваш… сладолед

13.02.2019 / 11:33 3

Снимка Булфото

Оценител на сладолед е мечтаната професия за мнозина, а във Велико Търново търсят желаещи да я практикуват. 1000 лв. стартова заплата в момента дава „Сладоледена фабрика“, която прави известните сладоледи „Дени“, на мераклия да тества продукцията й. „Борба“ направи бърз преглед на пазара на труда, характеризиращ се с липсата на кадри по обявени актуални позиции. Почти няма фирма в региона, която да не търси работници, а независимо от солидните възнаграждения кандидатите са малко. Освен окачествител на лакомствата си „Сладоледена фабрика“ набира и обикновени работници, на които обещава заплати от 900 лв., както и хигиенист. Чистачките тук пък могат да разчитат на 735 лв., а заплатата им е официално обявена.

Шофьорите са едни от най-търсените в момента кадри, като актуалните оферти за международен превоз започват от 2000 – 2500 евро. Над 20 шофьори от старата столица и околността в момента търсят компаниите „Евродрайв“, „Ян де Райк логистик“, „България роуд тракинг“ и др. Камериерките също са с добри оферти за работа, като в някои хотели в района вече дават над 1000 лв. и даже осигуряват транспорт.

Близо 20 позиции основно за инженери и експерти в момента търси компанията "Водстрой" . Заплатите тук са примамливи и четирицифрени, като с времето нарастват прогресивно.

Между 1500 и 2000 лв. на месец е офертата към монтажниците на дограма в обектите на „Ролпласт“. Фондация „Заедно в час“ пък набира учители, на които обещава между 1130 и 1320 лв. Даже и в квартални магазини усилено търсят магазинери, а месечните им възнаграждения варират между 900 и 1000 лв. Програмистите също са доста ценени на местния пазар на труда, а надниците им достигат 3500 – 4000 лв.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама