11 професии стават защитени във Варна

29.01.2015 / 17:28 4

11 са защитените професии в област Варна, стана ясно на заседанието на Комисията по заетост към областния управител на Варненска област. Комисията заседава относно съгласуването на държавния план прием. Така беше прието предложението на началника на инспектората за необходимите бройки в учебните заведения.

За първи път в предложението се предлагат 11 защитени професии за държавен план-прием по професии в учебните заведения в града и региона, обясни началникът на инспектората Венцеслава Генова.

Сред специалностите за средно образование са корабостроенето, строителството, стругарството. Има професии, които са необходими на областната икономика, но план-приемът показва, че те не могат да наберат необходимия брой кандидати за цяла паралелка.  За това, обявени като защитени, ще имат по-малък брой ученици и паралелките ще съществуват. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
thunderstruck (преди 6 години)
Рейтинг: 282 | Одобрение: 112
ей ЛОШИЯ ли там къв си шта еба тва тука петел нещо май го обръщаш на файсбук или просто си мн компетентен по всякакви теми?
По-добре временен неуспех, отколкото временен успех!
11
2
Losh (преди 6 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485
Не съществува реализация във Варна на тези професии , нито плащане , много ясно че ще са защитени в червената книжка . . .

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама