1200 общинари в Пловдив с по две агнета бонус за Великден

27.04.2016 / 19:07 5

Снимка Булфото

Богат Великден с пълни трапези се очертава за пловдивските общинари. Всеки от тях получава към априлската си заплата и 300 лева допълнително. От бонуса се възползват общо 1200 служители заедно с районните администрации. Премията стига за две агнета на човек, изчислиха администратори. Парите вече се изплащат след проведена атестация на всеки чиновник, пише "24 часа".

Повечето са оценени с много добър и получават максималните 300 лева. Има и такива с добри резултати - 280 лева, както и с приемливи - 260 лева. Заместник-кметовете, омбудсманът Борислав Стаматов и шефката на местния парламент Савина Петкова също получават по 300 лева великденски. Градоначалникът Иван Тотев се отказал от бонуса, поясни секретарят на общината Ангелина Топчиева.

Драстична разлика във великденските премии се наблюдава в пловдивския район "Южен". Там служителите ще получат между 45 и 300 лева, а заместник-кметовете по 500. Самият кмет Борислав Инчев ще вземе 700 лева. "Парите са от икономии и незаети щатове", обясни той.

Премии се раздават и в общинските предприятия, музеите и социалните заведения, като там таванът е до 200 лева според реализираните икономии. В "Чистота" метачките ще вземат едва по 50 лева - колкото за агнешка плешка, козунак и салата. Общо 7000 бюджетници от Пловдив ще се опаричат преди Възкресение Христово.

В най-богатата община "Марица" са още по-щедри - там раздават на чиновниците и кметовете в 19-те села по една допълнителна заплата. Бонусът на съветниците пък е 70% от средното възнаграждение в администрацията.
С по 100 лева преди големия християнски празник ще бъдат зарадвани и 466-имата служители на община "Родопи", съобщи кметът Пламен Спасов. Премии ще вземат както управниците на 20-те населени места и техните подчинени, така и озеленители и работници по чистотата. В Садово пък на чиновниците ще бъдат раздадени по 400 лв. за облекло.

"Парите не могат да се харчат за агнета, тъй като ще се изисква фактура за закупените дрехи", уточни кметът на Садово Димитър Здравков. Същото условие се поставя и към служителите на община Асеновград, на които раздават по 250 лева за работно облекло. Кметът д-р Емил Караиванов ще подари пакети с козунаци, яйца и лютеница на 85 асеновградчани, които досега са се хранели в социалната трапезария.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
1
chirak (преди 8 години)
Рейтинг: 16141 | Одобрение: 5061
Пир по време на чума!
5
1
Веси (преди 8 години)
Рейтинг: 413 | Одобрение: 73
Еее не се наядоха тия безполезни и неадекватни общинари. Те най-много работят от всички и заслужават допълнителна заплата. Браво на цялата оправия, винаги са първи за облагите!
онлайн магазин
7
1
Karamel (преди 8 години)
Рейтинг: 20828 | Одобрение: 10403
А така, първата мисъл е за себе си! Обаче малко гадничко се получава - това все пак са бюджетни пари, не сте си ги заработили с допълнителен труд, че да си ги раздавате! 
9
1
zakluch (преди 8 години)
Рейтинг: 31170 | Одобрение: 5610
Защо не за хората, нуждаещи се, а за общинари? 
Повече за мен тук Ключодържатели

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама