125 блока с ученици и студенти се включват днес в празничното шествие във Варна

24.05.2023 / 09:38 0

снимка  live.varna.bg

От години шествието в морската столица е най-голямото в цялата страна. Така се очертава и тази година. Общо 125 блока с представители на 50 детски градини, 63 училища, 6 центъра за подкрепа за личностно развитие, 5 висши училища и блок на културните и научни институти ще се включат в тържественото общоградско шествие по случай най-светлия български празник.

Празничната програма ще започне в 9,20 ч. с благодарствен молебен в Катедралния храм „Успение Богородично“.

В 10 ч. на пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ ще бъде издигнато българското знаме, след което е предвидена фолклорна композиция с над 600 ученици и студенти, а в небето ще полетят цветни балони с буквите от българската азбука и гълъби.

Под звуците на химна „Върви, народе, възродени“, изпълнен от духовия оркестър на Националното училище по изкуствата „Добри Христов“, ще тръгне празничното шествие, водено от кмета на Варна Иван Портних, официалните лица и тазгодишните носители на Награда „Варна“ в областта на образованието, науката и културата.

Традиционно след този блок ще преминат ученици и учители от ОУ "Св. св. Кирил и Методий", които честват патронен празник, следвани от училищата, които са носители на „Награда Варна“ - ОУ „Панайот Волов“, СУ „Св. Климент Охридски“, Общинският детски комплекс, училища, честващи юбилеи - ВМГ „Св. Николай Чудотворец“ - 75 години, ОУ „Черноризец Храбър“ - 50 години. Успоредно с тях ще се движи и колона от деца, учители и родители от детските градини на Варна. В края ще преминат и блоковете на висшите училища и духовият оркестър на Военноморските сили.

Шествието ще се движи в две успоредни колони в отделните платна на бул. „Мария Луиза“ до кръстовището с бул. „Сливница“. След това част от блоковете ще продължат по бул. „Осми Приморски полк“, а друга - по бул. „Сливница“, предаде морето.нет.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама