13-и февруари се превръща е една от най-черните дати в историята на България

13.02.2018 / 23:27 0

13-и февруари се превръща е една от най-черните дати в историята на България. На този ден Господ прибира при себе си двама от най-значимите хора в по-новата ни история - Туньо и дядо Добри. Те оставят дълбока диря в сърцата ни. Точно преди две години инфаркт покоси обичания футболист Трифон Иванов, припомня Блиц. Той полетя към небето само на 50 години. Туньо, както беше известен, е част от поколението на българския национален отбор по футбол от световното първенство в САЩ през 1994 година.

На днешния ден ни напусна и живият светец дядо Добри. Човекът, който олицетворяваше добротата и смирението. 

Дядо Добри, когото мнозина наричаха "живият светец", си е отишъл тихо, в следобедния си сън. Той е издъхнал на 103 години. Това разкри пред БЛИЦ отец Серафим Янев. През сълзи той сподели: "Отиде си една сила от нас. Много е тежко и много скърбим. Отишъл си е тихо, както е спал", разказа той.

Тялото на Дядо Добри бе изложено за поклонение в църквата в село Байлово.

Над 20 години той проси по улиците на София, като спечелените за това време десетки хиляди евро е дарил на Българската православна църква.

Той е най-големият частен дарител на катедралата "Св. Александър Невски", пред която проси милостиня. Дарявал е пари и на по-малки черкви и манастири.Дядо Добри е роден през 1914 г. в село Байлово, на 40 км от София.
Живее до черквата в Байлово в малка стая, мебелирана скромно, с легло и маса. Храмът е ремонтиран с 10 000 лева, дарени именно от него. Когато ходи до София, до там го кара негов съсед.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама