1300 км тичане от Варна до Албания по коридор № 8! Ултрамаратонецът Красимир Георгиев стартира днес

08.05.2019 / 13:18 5

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев стартира от Варна поредно голямо предизвикателство – бягане на 1300 километра по трасето на европейски коридор № 8.  Той ще премине през 18 града за 15 дни, като на 25-ти май трябва да финишира в Албания.  С него се движи екип от физиотерапевт, фотографи, оператори и готвач.

Предизвикателството Corridor8 се провежда под мотото "Свързаност" и цели, освен да обедини активните хора от България, Северна Македония и Албания, да насърчи развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса между трите държави. Партньор на инициативата е Фондация „Българска памет“ на д-р Милен Врабевски.

Заместник-кметът на Варна Коста Базитов официално изпрати Красимир Георгиев пред сградата на общината, като му връчи и папка с първия подпис „за“ коридор №8  от кмета на града Иван Портних. Амбицията на спортиста е да събере подкрепителни подписи от кметовете на всички градове, през които минава, след което да предостави подписката пред представители на Европейската комисия. „С моя екип искаме на финала на маратона в град Дурас да поканим премиерите на България, Северна Македония и Албания – Бойко Борисов, Зоран Заев и Еди Рама, за да покажем, че сме обединени и единни за каузата Corridor8“, заяви Красимир Георгиев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
4
MrBean (преди 4 години)
Рейтинг: 135584 | Одобрение: -1991
Типично по варненски,съобщава се като събитието вече е минало ,да не би някой фен да отиде да проводи човека.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама