1301 загинали по време на хадж в Саудитска Арабия

24.06.2024 / 09:20 1

Снимка Pixabay

1301 поклонници са загинали по време на тазгодишния хадж, заяви здравният министър на Саудитска Арабия Фахд Абдуррахман ал-Джаласел.

Заявявайки, че тази година в региона се наблюдава "изключително горещо време", Джаласел каза, че много хора, които са в светите земи, за да извършат поклонението, са засегнати от това, предаде Анадолската агенция, пише БГНЕС.

Според саудитския министър 83% от починалите не са имали разрешение да извършват хадж. Той добави, че някои от пострадалите, по време на хаджа, все още се лекуват.

Джаласел отбеляза, че здравословното състояние на починалите хора е било негативно повлияно поради "изминаването на дълги разстояния под слънчева светлина, напредналата им възраст и хроничните заболявания".

Министърът заяви, че са предоставени здравни услуги на повече от 1 млн. 300 хил. души, дошли в Саудитска Арабия, за да извършат поклонението в Светите земи, и изрази своите съболезнования и съчувствие към починалите. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
kris (преди 6 дни)
Рейтинг: 352761 | Одобрение: 57836
Миналата година бяха малко повече от 800.....Значи глупаците стават повече.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама