14 членки на ЕС погнаха трафикантите на украински бежанци

23.06.2022 / 15:07 0

снимка pixabay

Трафик на украински бежанци разследва Европол. 

Повече от 90 следователи от 14 държави от ЕС обединиха усилията си в "ден на действие", ръководен от Нидерландия на 23 май.

Те откриха девет потенциални жертви и близо 42 подозрителни онлайн платформи.

Разследващите разгледаха публикации, предлагащи на бежанците помощ за транспорт, настаняване и работа - някои описани като "фотосесии".

Те са наблюдавали сайтове за запознанства и набиране на персонал, както и платформи, предлагащи сексуални услуги, предаде БГНЕС.

Публикациите са били насочени конкретно към украински бежанци. Европол заяви, че те са били привличани с "предложения за "светло бъдеще", които ги подмамват да бъдат сексуално експлоатирани".

През март полицейската агенция предупреди, че украинските бежанци са изложени на риск да попаднат в мрежи за трафик на хора, когато пристигнат в ЕС, и призова приемащите държави да бъдат бдителни.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама