14-те безценни съвета на баба Ванга за дълголетие и здраве

12.02.2019 / 23:27 0

рипомняме ви 14-те безценни съвета на баба Ванга за дълголетие и здраве. Думите на българската пророчица и лечителка Ванга, отдавна са доказали своята тежест, за това без повече приказки минаваме направо по същество, но все пак не забравяме, че винаги е по-добре да се предпазим от болестите, отколкото да се лекуваме от тях.

1. Ползвайте български билки. Според Ванга всеки човек трябва да ползва билки от мястото, където живее. Хора и растения са свързани в природата в хармонично единство. 

2. Никакво преяждане. „Ако ни беше нужно да ядем много, природата би ни дала по два стомаха“, казвала приживе Ванга. Според нея е добре постепенно да се откажем от месото и да ядем повече бели храни (мляко, сирене, боб, яйца). Природата ни дарява с плодове и зеленчуци, от които можем да приготвяме чудесни гозби и най-вече супи. И нещо много важно, което съветвала: „Не оставяйте децата без течна храна“. 

3. Яжте повече ръжен хляб. „Сейте повече ръж. Ръженият хляб е по-здравословен от пшеничения“, казвала Ванга на земеделските стопани. И още един съвет към тях: „Не прекалявайте с торовете и химикалите. Храната се отравя и природата вече се задъхва, а това води до много болести”.  Ванга пророкувала, че „ще дойде ден, когато от лицето на земята ще изчезнат различни растения, зеленчуци, животни - най-напред лукът, чесънът, пиперът; после пчелите, а млякото ще стане вредно“.

4. Къпете се преди лягане. Ето и думите й: „Вечер преди лягане задължително си мийте краката, още по-добре е, ако можете да вземете душ. Така отмивате от тялото си не само праха, газовите изпарения от улиците и умората, но и всички негативни мисли и влияния, които нарушават съня ви“. И още нещо, което е много важно според пророчицата – да не се къпем с прекалено гореща вода. 

5. Лягайте рано и ставайте рано. Съветът й: „Научете се да почивате правилно. Денят е създаден за работа, а нощта – за почивка. За да сте здрави и работоспособни, си лягайте вечер в 10 часа и ставайте сутрин в 5-6 часа“.

6. Пийте повече чай и вода. „Пийте често чай от горски плодове и растения. Те са чисти и са извор на здраве”, казвала Ванга. И съветвала още: „Поне веднъж седмично яжте варено жито и пийте водата, за да се очиства организмът ви и да имате сила”.

7. Движете се повече и не мързелувайте. „Движете се повече и работете. Мързелът е болест, която уврежда не само нравствено, но и физически”. А лятото Ванга съветва да ходим боси -  за да не прекъсваме връзката си със земята.

 

 


8. Не пушете. „Защо пушите, бе хора!? Ако това е хубаво, и мъжете, и жените щяха да имат комини на главите! Махнете тютюна, живейте по-дълго и без болести”.  Но според нея преди хранене можем да пием по 20-30 грама ракия за дезинфекция. 

9. Пазете се от течение и влага. „Не стойте на течение, не стойте на влага, не пийте студена вода. От простуда стават повечето болести, от влага.”

10. Прощавайте и не отмъщавайте. Ванга твърдо е вярвала, че човек е роден само за добри дела и трябва да се стреми към тях, защото всяко лошо деяние никога не остава ненаказано. То се наказва по най-жесток начин и ако не достигне извършителя, се прехвърля на потомците му. Когато я питали защо става така, тя отговаряла: „За да боли повече!”.

11. Пейте. „Пусни му края, човече и си живей, и си пей. Аз като съм много уморена и искам да си почина, да се разтоваря от целия този народ, дето ми е на главата, песен запявам“, казвала Ванга.

12. За да лекувате болестите, лекувайте страховете си. „Тези, дето са нервни, тези, дето се страхуват от това, от онова – те не са болни. Акълът им е болен. Нека се прегледат, на невролог да отидат, на бани нека идат и да му пуснат края. Със страх не се живее.”

13. Не се отчайвайте. „Няма нищо по-страшно от отчаянието. То е най-лошата болест. Няма цяр за него - то разяжда отвътре“, казвала Ванга. 

14. Няма голяма полза от грижите за здравето, ако не поддържаме духовна чистота.Ако не се грижим да бъдем добри и не се опитваме да разберем и обичаме всички хора. „Обичайте се, стремете се към добри мисли и дела, защото това е най-доброто лекарство за всички!”, съветвала българската пророчица. / astrodata.bg

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама