15 двойки си разменят халки навръх Свети Валентин във Варна

13.02.2018 / 14:08 6

Въпреки че тази година празникът на влюбените – 14 февруари се пада в сряда, денят ще е един от най-натоварените в Ритуалната зала във Варна. 

Към момента 15 двойки са заявили желание да се венчаят точно на Свети Валентин. Повечето от младоженците ще си кажат „Да" в зала, на фона на „Сватбения марш" на Менделсон, Многая лета и съвременна музика. 

Сред онези, които ще разменят халки на утрешния ден има и две руско-български двойки, разкри за Moreto.net Янна Иванова, която е организатор на венчавки.

По нейна информация, след като положат брачни подписи, всички ще получат подарък от общинската фирма „Обреди" – бутилка вино и сладкиш под формата на сърце. През тази година от отдела за радостни дейности в морската столица отчитат истински сватбен бум. Само до момента заявените сватби са 600. За сравнение, през цялата 2017-та година, сключените бракове са били 1200.

Най-много записвания за бракосъчетания има за 18. 08. 2018-та. Към днешна дата, заявените ритуали са 30, а има и два изнесени. Заради натоварения график, ще се наложи да бъде отворена още една зала. От „Обреди" си обясняват желанието на двойките да си кажат „Да" точно на този ден със съвпадението в числата, но и защото август е един от най-сватбарските месеци.

Фолклорният ритуал остава един от най-предпочитаните от младоженците, но не са малко и тези, които залагат на варианта с класическа музика. Все повече са и двойките, които избират да се оженят в народни носии. Като в традиционни български дрехи се обличат и кумовете. Фолклорният съпровод и обличането на булката и младоженеца в български носии са особено модни при смесените двойки, разкри още Янна Иванова. По нейна информация последната такава сватба била на българка и англичанин.

Що се отнася до изнесените ритуали, предвидимо – най-често такива във Варна се организират край морския бряг или в летни градини. Много двойки избират да се подпишат и в различни механи в битов стил или пък в ресторанти.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
0
БАЙ ХОЙ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
14 февруари . Влиза клиент  в магазин . - Девойче , дай ми две от тия възглавнички с форма на дупе ! - Ама господине , как може да говорите така ! Те са с форма на сърце ! - Девойче нека не спорим ! Много добре знам как изглежда сърцето все пак съм кардиолог !
2
0
ъ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
анатема Изплезване джендъри
4
0
Дудко (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Вмирисан и префърцунен Американски празник!
3
0
Бай Уй (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кои халки? Тези между бузите ли? Долните бузи.
3
0
Дрисня (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
И за закупуване на лубриканти!
3
0
БАЙ ХОЙ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ухилен това утре , а днес е ден за епилации!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама