150-години българска църковната независимост ще бъдат чествани утре с благодарствен молебен във Варна

27.02.2020 / 14:51 0

Редактор: Веселин Златков
e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Снимка: "Петел", архив

С тържествен благодарствен молебен в Митрополитския катедрален храм "Успение Богородично" - Варна че бъде чествана 150-годишнината от издаването на султанския ферман за учредяване на Българската екзархия.

Богослужението ще бъде на 28 февруари 2020 г. (петък) от 10:00 ч. и ще бъде извършено от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

На основание решението на Светия Синод в пълен състав от заседанието му на 20 януари 2020 г. и с благословението на варненския владика в храмовете на епархията ще бъде отслужен благодарствен молебен, придружен с празничен камбанен звън, като в края на молебена ще бъде прочетено Патриаршеско и Синодално послание по повод бележитата годишнина. „Приканват се всички благочестиви християни, жители и гости на град Варна да вземат участие в празничната богослужба“, пишат в съобщение до медиите от Варненската и Великопреславска митрополия.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама