1581 лева обезщетение на месец за безработните във Варна

01.04.2024 / 16:23 0

Булфото

Във Варна плащат едни от най-високите обезщетения за безработица в страната. Това сочи последният бюлетин на Националния осигурителен институт (НОИ). 

Безработните варненци взимат 1581, 54 лева. Статистиката сочи, че 160 души в града взимат този вид обезщетения, предаде "Варна 24". 

Първенци в класацията са Благоевград и Търговище, в които се изплащат най-високи обезщетения за безработица на хора, осигурявали се в чужбина.

Благоевград е градът, в който се изплащат не само най-големи, но и най-много обезщетения за безработица - средният размер на помощите, който получават 1 875 души е 1742.78 лева. В Търговище средните обезщетения, които се изплащат на 344 души са в размер на 1 742.25 лева. 

Статистиката, сочи че в страната обезщетения за безработица получават общо 4 663 души е 1664.85 лева.  

Средномесечният брой безработни лица и средните размери на паричните обезщетения за безработица по европейски регламенти, разпределени по ТП на НОИ.

Важно е да отбележим, че дневното парично обезщетение за безработица е в размер 60 на сто от среднодневното възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд "Безработица" за последните 24 календарни месеца, предхождащи месеца на прекратяване на осигуряването и не може да бъде по-малко от минималния и по-голямо от максималния дневен размер на обезщетението за безработица, припомня money.bg. Минималният дневен размер на обезщетението за безработица за 2024 г. е 18 лв.,а максималният -  107.14 лева.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама