16-годишната Мария бе убита от телефона й във ваната

04.05.2023 / 14:24 5

Снимка Фейсбук

Трагедия в Италия с вана и смартфон. Загина момиче. 

16-годишната Мария Антониета Кутило загина във ваната си в къщи, след като беше поразена от ток заради падналия във водата й смартфон.

Според италианските медии динамиката на случилото се все още се изяснява и резултатите от аутопсията ще покажат как точно е станало всичко това. Трагедията се разиграла в Монтефалчано, до южния град Авелино, в област Кампания, пише novini.bg.

Изгарянията по едната ръка на момичето показват, че смъртта е настъпила вследствие на поразяване с ток заради късо съединение.

Мария Антониета се къпела във ваната си вечерта на 3 май и едновременно с това говорела по телефона със своя приятелка. Предполага се, че телефонът в същото време бил включен към електрическата мрежа, за да се зарежда и се е плъзнал във водата.

Това най-вероятно е довело до фаталното късо съединение. Все още не е ясно обаче как момичето е било ударено от тока, който я убил на място. Мария Антониета изкрещяла силно и това било чуто от приятелката ѝ на телефонната линия.

Именно тя подала сигнала за тревога. Една от хипотезите е, че момичето се опитало да извади телефона от водата и допряло с ръката си електрическия контакт, към който бил свързан, за да се зарежда. Затова и са изгарянията по ръката на Мария Антониета. Не е изключено обаче искрата да е дошла от сешоар, с който да се е опитала да изсуши телефона си.

Трагедията поразила цялата общност в Монтефалчоне, където живеело момичето. То учело в института по хотелиерство в Авелино.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Радостин (преди 4 месеца)
Рейтинг: 103562 | Одобрение: 1622
Младите са доста неосведомени. Телефон да те убие в банята си е невежество.
Всеки да си получи заслуженото !
5
2
Уйо (преди 4 месеца)
Рейтинг: 41929 | Одобрение: 8149
Толкова глупости в една статия не бях чел. 5V не могат да те убият във ваната. Евентуално може да ги усетиш ако имаш ранички по кожата. Единственият начин да стигнат 220V до водата е, ако кабелът и зарядното са мокри. Т.е. тя е умряла в банята, а не във ваната.
4
2
... (преди 4 месеца)
Рейтинг: 24585 | Одобрение: 6990
Аз в банята контакт не слагам. Дори и с дефектнотокова защита.
6
4
Ванката (преди 4 месеца)
Рейтинг: 36478 | Одобрение: 7283
И на тази награда Дарвин да се връчи ;)
Простите хора лесно се манипулират и управляват!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама