168 часа: Как Мария изпуши джойнт и се хвърли от 12-ия етаж

28.11.2014 / 07:51 8

В ранната утрин на 4 ноември ужасяваща гледка смразява кръвта на столичани от квартал "Слатина".

14-годишно момиче лежи безжизнено върху козирката на жилищен блок, пише "168 часа".

Облечено е със светло яке, но въпреки това никой не го е открил до 6 сутринта.

Трупът най-вероятно е прекарал часове на мястото, където е паднало, момичето, след като се хвърлило от 12-ия етаж на блока. Веднага са извикани полиция и медицински екип, който само констатирал смъртта.

Загиналото момиче се оказва Мария Д. - осмокласничка в профилираната гимназия по изобразителни изкуства "Проф. Николай Райнов", допълва "168 часа". 

Живеела с майка си и мъжа й в същия блок, където е намерено тялото. Никой от съседите обаче не е чул нито звук при падането

Кога и как тялото на ученичката се е озовало върху козирката на блока, дали сама е сложила край на живота си и защо би го сторила, са част от въпросите, на които все още няма отговор.

Следи от насилие или каквато и да е външна намеса преди скока не са намерени и затова се работи по версията за самоубийство. Предсмъртно писмо на мястото, откъдето е скочила - последния етаж на блока, също не е открито.

Ужасът за майката на Мария започва още на 3 ноември следобед. След като часове наред не успява да се свърже по телефона с дъщеря си и не я открива при никого от приятелите й.

Съученици на Мария разказват пред следователи за последните часове, в които са я видели. Следобед около 4 часа в училището й дошли две момчета, с които тя си тръгнала.

Преди тяхната поява нищо в поведението на Мария

не подсказвало, че тя

има някакъв проблем

или каквато и да е причина да мисли за самоубийство.

Двете момчета, които я вземат от училище, се оказват по-големият й братовчед и 18-годишен негов приятел от Банско. Съученичка, която била с нея в този момент, разказва, че двамата започнали да карат Мария да им намери наркотици още като пристигнали в училището.

Приятелката й я попитала какво прави с тези двамата, а момичето отговорило единствено, че това е братовчед й и той си е такъв.

Момчето е на 17 години. Заради проблемите му с наркотиците на родителите му им се наложило няколко пъти да сменят училището му. Дори накрая цялото семейство се преместило от Поморие в Банско, където синът им бил записан да учи. Въпреки опитите на родителите му, като сменят средата, да го откажат от лошите навици, в новия град той отново открил неподходяща компания - именно 18-годишното момче, с което се появил в училището на Мария.

14-годишното момиче тръгва с братовчед си, приятеля му и още едно момче от нейния клас към "Мегамол" в кв. "Люлин". Някъде там е

срещата за купуване

на наркотици

Според показанията на двете по-големи момчета купили трева. Твърдят, че само те двамата са пушили. Съученикът на Мария обаче твърди, че са дали и на нея и именно след това поведението й се променило. Станала мълчалива и вглъбена.

Веднага след като джойнтът е изпушен, съученикът й си тръгва, а Мария започва да се държи странно. Става неконтактна и се олюлява. Малко преди 16 часа тримата си тръгват от мястото, като братовчед й и приятелят му я оставят сама да се прибере до дома си. Според показанията на 17-годишния й роднина Мария се държала много странно, дори не им помахала от трамвая, на който се качила.

Съседка твърди, че е видяла момичето да влиза в блока, където живеело, около 16,10 часа. В това време то вече е спряло да отговаря на мобилния си телефон. Около 17,30 часа обаче на стената във фейсбук от мобилния телефон на Мария е

публикувано

"Обичай или умри"

Съобщението е нелогично, тъй като според приятелите на момичето то не е имало любовни проблеми.

В същото време майката на Мария, която часове наред не успява да се свърже с дъщеря си, подава сигнал в полицията за нейното изчезване.

Правят се експертизи за установяване на точното местонахождение на мобилното устройство по времето, откакто Мария е изчезнала, и когато е публикувано съобщението на стената й. Майката продължава да звъни на мобилния на дъщеря си, но тя така и не вдига.

Към 19,30 ч телефонът дава заето. Според разпечатката обаче тогава са използвани интернет услуги, а не е осъществяван разговор. В 20 ч мобилният вече е изключен.

Почти месец по-късно часът на смъртта все още не е установен.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
bosh (преди 5 години)
Рейтинг: 2741 | Одобрение: 791
Абе Петел, как може от тази трагедия шоу да правите. Боклуците като cky2kbg, само това чакат. Както и този наркоман "смях", дето сигурно не може да живее без любимата си трева. Едно дете се самоубило и Петела вкараха наркотиците веднага, защото е клюка и защото жълтата кокошка от това се храни.
1
11
cky2kbg (преди 5 години)
Рейтинг: 342 | Одобрение: 102
Напушила се е и и се е сторило, че може да лети. Абе каква е далаверата от тази марихуана всички са обзети от тревата особенно хамериканците.
Cky2k BG

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама