176 детски градини в столицата отварят в понеделник

22.05.2020 / 19:16 0

176 детски градини и 24 самостоятелни детски ясли в София отварят врати на 26 май, съобщават от Столичната община, пише news.bg.

Родителите на общо 11 849 деца са заявили желание да изпратят децата си в общинските детски градини. Това е 26% от общия брой на посещаващите.

В самостоятелните детски ясли децата ще са 860, което е 43% от посещаващите.

Родители на деца от 6 детски градини не са заявили желание децата им да посещават в предстоящата първа седмица.

В 7 детски градини - пет в район "Студентски" и по една в район "Надежда" и "Илинден" се извършват ремонтни дейности. Очаква се детските градини в "Студетски" и "Илинден" да отворят врати на 1 юни, а детската градина в "Надежда" да отвори врати в средата на юни.

Директорите трябва да организират ежедневна дезинфекция на детските площадки и 4 пъти на ден да дезинфекцират помещенията.

Право да посещават детските градини имат всички деца, които са здрави и се чувстват добре.

Всяка сутрин здравословното състояние на децата ще се проверява от медицинския персонал, като тези с висока температура и грипоподобни симптоми трябва да останат вкъщи до пълното им възстановяване.

От Столичната община посочват, че всички директори на детски градини и ясли в София трябва да спазват инструкциите за организацията на работата. Целта е да се осигурява дистанция между различните групи и между персонала и родителите.

Увеличава се времето за провеждане на занимания навън при хубаво време, като при игрите навън ще се следи заедно да играят само деца от една група.

Остават забранени посещенията на родители в помещенията, както и преди затварянето на детските градини.

Припомняме, на 19 май стана ясно, че детските градини у нас отварят на 22 май. Малко по-късно столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че тези в София ще отворят на 26 май.

След това стана ясно и че температурата на децата ще се мери с електронни термометри, а с не с живачни, както беше обявил здравният министър.

Междувременно започна и първото класиране за прием в столичните ясли и детски градини."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама