20 бона ще плати чужденец - причинил смърт на пътя и опитал да избяга

24.06.2016 / 16:40 4

Варненският апелативен съд определи 20 000 лева парична гаранция на турски гражданин, причинил при ПТП смъртта на човек и вече осъден на първа инстанция, съобщават от там.

Варненският апелативен съд днес уважи молбата за изменение в по-лека на мярката за неотклонение на турския гражданин Е. Й. и определи 20 000 лева парична гаранция, която трябва да бъде внесена в 10 дневен срок. Дотогава Й. ще остане в ареста. 48- годишният теолог беше осъден от Добричкия окръжен съд затова, че на 17 февруари тази година в с.Карапелит, Добричка община, по главен път Добрич-Силистра нарушил правилата за движение по пътищата и причинил по непредпазливост смъртта на М.Ч. от Добрич, а след деянието избягал от местопроизшествието.

Преди месец, при условията на съкратено съдебно следствие, признаване на вината и на фактите, посочени в обвинителния акт, първата съдебна инстанция присъди на Йозлер наказание 2 години лишаване от свобода, което да изтърпи в затворническо общежитие от открит тип при първоначален общ  режим. 
Пресслужбата на съда припомня, че Е. Й. има разрешение за продължително пребиваване в Република България. Той преподава религия в Силистра към джамийското настоятелство. Пред съда в Добрич, той е признал вината си затова, че е причинил по непредпазливост смъртта на човек при ПТП и е избягал от местопрестъплението. Нещо повече. След сблъсъка Й. е видял тялото на ударения човек и е предприел активни действия, за да остане неразкрит, като подбуждал към лъжесвидетелстване спътника си. Изоставил жертвата на пътя, без да му окаже помощ или да подаде сигнал на 112, изгасил светлините на автомобила и използвал обходен маршрут.

Й. обжалва 2 годишната присъда пред Варненския апелативен съд, който е насрочил заседанието си за 15 юли 2016 година.

Днес втората съдебна инстанция коментира единствено основанията за изменение на процесуалната мярка за принуда на турския гражданин. Припомняме, че Й. е в ареста от 19 февруари 2016 година, а от 1 март той има забрана да напуска пределите на Република България. С оглед на настъпилата сериозна промяна в процесуалното поведение на подсъдимия, който е признал вината си за стореното и се разкайва, съдът намира, че не се налага Й. да търпи най-тежката мярка за неотклонение. Той има постоянен адрес в Силистра и работа. Ако паричната гаранция от 20 000 лева не бъде внесена в 10 дневен срок, Й. ще продължи да пребивава в ареста.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

0
1
anton78 (преди 6 години)
Рейтинг: 4780 | Одобрение: 755
Ехееее тази дума ПРИЧИПИЛ ДА НЕ Е НЯКАКВА НОВА БЕ ПЕТЛИ егати излагацията РЕЙТИНГА ВИ ПАДНА ДОСТАУхилен
0
1
plabov1080 (преди 6 години)
Рейтинг: 48778 | Одобрение: 3988
Варненският апелативен съд определи 20 000 лева парична гаранция на турски гражданин, причинил при ПТП смъртта на човек и вече осъден на първа инстанция
plabov

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама