20-годишният Ивелин от Смилян постави полицията в шах, обявиха го за международно издирване

12.05.2017 / 17:58 2

Снимка: Марица

Осми ден полицията продължава да издирва с горски, ловджии, роднини и местни 20-годишния Ивелин Узунов от смолянското село Смилян. Момчето изчезна на 5 май и от тогава стотици хора го търсят. Изчезването му е истинска загадка и най-странният до момента случай в Смолянско, признават униформени, съобщава "Марица".

Предполага се, че от средата на изминалата седмица младежът вече е по вътрешността на страната. След като се разшумя за изчезването на момчето десетки родопчани са подали сигнали, че са го виждали.

"Ясно е, че не е отвлечен и жертва на престъпление, както първоначално предполагаше бащата, който твърдеше, че някой го взел с черен автомобил. Снимка от фотокапан на ловджиите над Турян доказва, че е жив. След това е виждан в Чокманово, Пещера, винаги вечер. Явно го е страх от мечките и за да се храни също вечер е слизал в селата", коментират запознати със случая. Във вторник сигнал, че го е видяла сутринта и категорично е сигурна, че това е бил Ивелин, подава учителка. Тя вижда момчето в смолянския квартал Райково.

Полицаите тръгват да издирват младежа до късно вечерта дори с личните си автомобили, но не го откриват. След това вече няма сигнали да е виждан в района на Смолян, което води до извода, че е поел към вътрешността на страната. "Убедени сме вече, че се крие умишлено от баща си и не иска да бъде намерен, а баща му пък не дава никаква информация нещо да е подтикнало синът му да избяга, за да се търси следа", коментират хора от издирването. Бащата и майката на момчето са разделени и младежът живял до март м.г. с майка си в София.

След като изчезнал, той изобщо не е включвал телефона си. Предполага се, че го е хвърлил някъде и се е снабдил с друг. Не се е обаждал и на майка си. Предполага се, че е възможно да е развил депресия след смъртта на баба му м.г.

Една от версиите е също, че избягал заради близост със секта. Издирването на момчето е най-мащабното, което е правено в Смолянско. В първите дни над 100 души бродят и оглеждат баирите и горите край Смилян и проверяват десетките сигнали от различни места в Смолянско, че са виждали Ивелин. Проверяван е сигнал, че е видян чак до чепеларското село Хвойна, но без резултат. В следващите дни над 40 души всеки ден издирват младежа.

Включват се следови кучета от полицията и от Гранична полиция, но тъй като в повечето от дните валят дъждове, кучетата не улавят следите му. Издирван е и с термовизионни камери и прибори за нощно виждане, предоставени чрез Главна дирекция "Гранична полиция". "Ако бедства, той ще се покаже, но явно се крие. За това говори и факта, че като е видян в Смолян е бил леко брадясал, той е изкарвал дните по горите", коментират запознати. Според тях, Ивелин явно е водил и преди двойнствен живот и е имал ясен план какво ще направи. "Разширяваме периметъра на търсене, обявен е както за общодържавно така и за международно издирване, уведомени са и гръцките ни колеги от полицията, тъй като сме граничен район. Надяваме се да го открием по-скоро", каза шефът на ОД на МВР -Смолян Николай Димов. 

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
AНОНИМНА (преди 6 години)
Рейтинг: 1119 | Одобрение: 334
Това момче се подиграва с хората-не е малък,пълнолетен е-какво го търсите,той,ако е нормален,без психични отклонения отговаря сам за действията си-защо трябва да се хабят ресурси,за някой,който е решил да се изгаври-щом е доказано,че е жив-виждали са го много хора,да ходи където иска.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама