2000 човека в община Годеч се подписаха за връщане на РУ на полицията заради мигрантите

26.09.2022 / 08:07 0

кадър bTV

Редактор: Веселин Златков

Заради големия брой мигранти, които минават границата, жителите на община Годеч искат отново да бъде възстановено районното управление на МВР, което е закрито през месец май. Те са направили подписка, която само за дни е събрала 2000 подписа, съобщи кметът на общината Радослав Асенов. Преди дни той сам е спрял и предупредил човек, сочен за каналджия, след сигнал от село Туден. На кадри от случая се вижда как съмнителния автомобил бяга с голяма скорост след предупреждението.

Асенов разказа, че два автомобила минават всекидневно през селото, като жителите му първо смятали, че с тях се кара хляб. За реакция на такива случаи се разчита на полицията от Костинброд. За да дойде неин екип обаче минава поне час, коментира кметът на Годеч.

Той добави също, че битовата престъпност в населените места на общината също расте, посред бял ден се крадат коли и животни. Ние сме от малкото общини, в които населението расте, въпреки това ни закриха полицейското управление, оплака се Асенов.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама