2000 лева глоба за мъж крещял "Само ГЕРБ" в Гиздова махала

30.11.2023 / 11:10 0

Кадър Гугъл Мапс

Жителят на най-големия ромски квартал в Дупница „Гиздова махала“ Стойчо Каменов Христов ще бъде глобен с 2000 лева за изцепките си по време на местните избори. В деня на балотажа той е крещял „Само ГЕРБ“, „№7“ и „Целият квартал ще гласува с №7“. Сигналът за нередностите е бил подаден от Александър Анин, представляващ коалиция „БСП за България“ и по него е била образувана преписка с вх. №4577/2023 година при РП – Кюстендил, ТО – Дупница, към която е присъединена преписка с вх. №4575/2023 г. по описа на КнРП по сигнал от Елена Малчева за извършвана неправомерно агитация в деня на балотажа за избор на кмет на община Дупница на 05.11.2023 година, предаде Струма.

По случая е назначена проверка, в хода на която са снети свидетелски показания, извършени са справки и са проведени оперативноиздирвателни мероприятия. От Районна прокуратура – Дупница съобщиха, че са анализирали материалите по преписката и са направила извода, че в конкретния случай липсват данни за извършеното престъпление от общ характер, поради което не са налице предпоставките за образуване досъдебно производство. В конкретния случай извършеното деяние представлява нарушение на Изборния кодекс, като доказателствата за това са събрани в посочената по-горе преписка. „Имаме постановление от Районна прокуратура – Кюстендил, с което ни уведомяват, че няма основания за образуване на досъдебно производство и съответно трябва да бъде изготвен акт за нарушение по Изборния кодекс. Ние взехме решение да съставим акт и да наложим глоба в размер на 2000 лева“, каза пред репортер на „Струма“ председателят на Общинската избирателна комисия в Дупница Мария Чомакова. По думите й не са имали подобен случай досега и поясни, че от ОИК – Дупница са взели решение за налагане на административни наказания на още двама души. Това са Ицо Димитров Димитров и Борислав Иванов Борисов, които ще бъдат глобени с по 1000 лева за използването на мобилен телефон с цел заснемане начина на гласуване в друг ромски квартал в града – „Ценеви“.  Припомняме, че за същото деяние ОИК глоби с по 1000 лева и Христо Василев Василев и Николай Панчов Крумов, които бяха заснели вота си с мобилен телефон в секция в ОУ „Христаки Павлович“, където също гласуват предимно роми.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама